Favorizovaný Manchester předvedl skvělý taktický a účelový výkon. Soustředil se na obranu, nikam se nehnal a v důležitých momentech dokázal udeřit.

Ráz utkání hraného ve Stockholmu dal krátce po čtvrthodině hry Paul Pogba, jehož tečovaná rána skončila v síti. Po pauze ještě střelou přes hlavu rozjásal fanoušky z ostrovů Henrik Mchitarjan.

Duel ve švédské metropoli provázela výjimečná bezpečnostní opatření.

Radost Chelsea po výhře nad Bournemouthem 3:0.
Chelsea zrušila nedělní vítězný pochod Londýnem. Kvůli Manchesteru

Minuta ticha před výkopem připomněla oběti pondělního teroristického útoku v Manchesteru. Jak hráči United, tak rozhodčí měli černé pásky.

Finále mělo nevídanou sledovanost. V českých končinách především na Zlínsku: k obrazovkám usedli fotbalisté i fanoušci tamního klubu. A mohli slavit: triumf anglického velkoklubu posouvá vítěze českého poháru přímo do základní skupiny příštího ročníku Evropské ligy (jinak by hrál kvalifikaci).

Ilustrační foto
Fikaná hra o miliony. Zlín má dilema: uvěří Manchesteru?

Co to znamená? Třeba jistých šest zápasů proti zajímavým soupeřům a také bonus ve výši minimálně 70 milionů korun od UEFA.

Ale ještě k Manchesteru: svěřenci kouče Josého Mourinha se dočkali nejen trofeje za vítězství. Co je pro klub možná ještě důležitější, vybojoval si účast v dalším ročníku Ligy mistrů.