„Sedli jsme si spolu, vyříkali si co a jak, nastavili si pravidla. To, co bylo, bylo. Nezajímá mě to. Nezajímá mě ani to, že byl slavný hráč, který hrál Bundesligu a byl v reprezentaci. Vím, že není svatý," prohlásil pro Deník ředitel FK Teplice František Hrdlička.

Ihned však dodal, že pro 27letého útočníka má slabost. A že přece matka neodvrhne své dítě, když zlobí…

Fenin už včera dopoledne absolvoval s prvoligovým mužstvem Teplic krátký trénink. Všechno musel pochopitelně schválit i trenér Zdeněk Ščasný. Dá kdysi talentované hvězdě šanci? Možná ano.

„Je brzy říkat nějaké soudy. Původně se uvažovalo o tom, že nejprve začne s juniorkou, ale šel jsem za vedením, ať začne rovnou s áčkem. Na tréninku vypadal dobře. Je to stále kvalitní fotbalista. Může se stát, že už bude v pátek připraven na lavičce při našem domácím zápase s Příbramí," říká zkušený kouč.

Pokud ano, pak jako amatér. Teplice mu smlouvu nedají.

"Je jen na něm, jak to zvládne. Uvědomil si, že spadl až na dno, že neměl stoprocentní přístup k fotbalu. Zamávala s ním i sláva. Rozhodně nechceme nic uspěchat a dostávat Martina pod tlak. Neočekáváme od něj, že nám vystřílí pohárovou Evropu. Očekáváme ale, že bude mít stoprocentní přístup k fotbalu," podotkl klubový boss.

Fenin šel do Německa v roce 2008. Začal výborně, ale časem vypadl ze sestavy, ztratil formu a nehrál. A tak se z Frankfurtu v létě roku 2011 stěhoval do druholigové Chotěbuzi. Po soukromých problémech se v lednu 2013 rozhodl kariéru restartovat v pražské Slavii.

A to fanoušci nesli hodně nelibě. "Já jim rozumím, že byli na Martina naštvaní, když nás v minulosti dvakrát odmítnul. Dozvěděl jsem se ale, že chyba nebyla jen v něm," dodal Hrdlička, který teď příznivce prosí pro Fenina o druhou šanci.