Do klubu polského giganta přišel vloni v zimě a brzy se stal oporou. Pomohl mu k zisku titulu i k prvenství ve skupině Evropské ligy. Duda tak postoupil s Legií do vyřazovací fáze Evropské ligy, kde na jaře narazí na slavný Ajax Amsterodam.

Duda začínal s fotbalem v rodné Snině a po absolvování základní školy nastoupil do fotbalové akademie MFK Košice.

V necelých osmnácti letech se stal oporou prvoligového celku. Rozehrával klíčové situace, střílel góly a stal se neomylným exekutorem pokutových kopů. Ve dvaatřiceti zápasech Corgoň ligy v dresu Košic vstřelil pět gólů.

Šikovný fotbalista s vytříbenou technikou posléze kývl na nabídku Legie Varšava, kde jeho hvězda září naplno.

Touží po něm Inter, Neapol i Arsenal

Je však otázkou krátkého času, kdy dvacetiletého Slováka získá některý z předních evropských klubů.

Chcete příklad? Třeba Neapol za něj údajně nabízela osm milionů eur a anglický Everton 3,5 milionu liber.

Cena Ondreje Dudy roste každým zápasem, pomohl mu i reprezentační debut v národním týmu Slovenska vloni v listopadu proti Finsku. „Kontaktovali mě například zástupci AC Milán, Interu, Neapole, Hannoveru, 1. FC Köln, Arsenalu, Tottenhamu, Evertonu," vyjmenoval zájemce trenér Ondrej Duda starší, který je otcem a agentem největšího slovenského talentu v jedné osobě.

To, že by Duda mladší přestoupil už nyní v zimě, ale jeho otec, který působil společně se Západočechy Otou Dolejšem a Jiřím Krbečkem v Saúdské Arábii, vyvrátil. „Pokud má odejít, tak nejdříve v létě," dodal Duda starší.