Fyzioterapeut fotbalové a futsalové reprezentace Vladimír Mikuláš onemocněl nevyléčitelnou amyotrofickou laterální sklerózu (ALS). Oba reprezentační týmy se rozhodly, že svému kamarádovi pomohou v boji o život. Proto se projekt Futsal za život rozhodl, že v pondělí 12. června uspořádá v Chomutově charitativní utkání reprezentantů.

Organizátoři chtějí, aby akci podpořilo co nejvíce lidí a tak reprezentanti změří své síly na palubovce Městské sportovní haly. Tato jedinečná podívaná, ke které v podobném rozměru nikdy v minulosti nedošlo, se odehraje v pondělí 12. června 2017 v Městské sportovní hale od 18:30 hodin.

Smyslem tohoto charitativního utkání je ukázat, že lidé bojující s nevyléčitelnou nemocí si naši pozornost zaslouží. „Rozhodli jsme se spojit síly s našimi kolegy z fotbalového „nároďáku“, kteří Vláďu také všemožně v jeho boji s nevyléčitelnou nemocí podporují,“ vysvětlil trenér futsalové reprezentace Tomáš Neumann. „Velmi si vážíme pozitivního přístupu hráčů i realizačního týmu a věříme, že diváci zaplní halu do posledního místa.“

Sparta, Plzeň, Slávia

Jaká jména přislíbila účast a diváci v chomutovské hale se na ně mohou těšit? Zastoupení tady mají kluby domácí špičky v osobách Milana Škody (Slavia), Michaela Krmenčíka (Plzeň), Tomáše Koubka (Sparta), nebo Martina Pospíšila (Jablonec), na hrací ploše se představí zástupci pěti evropských soutěží, kde naši fotbalisté rozdávají radost.

Vstupné na tuto akci bude 100 korun. Bude zde možné zakoupit „placky“ a trička Futsal za život, přínos si pořadatelé slibují od dražby dresů jak fotbalových, tak i futsalových reprezentantů. Zvláštním lákadlem pak budou VIP vstupenky, které jejich majitelům nabídnou různé výhody, jako například předzápasovou návštěvu kabin obou týmů. Celý výtěžek z této akce bude poukázán na transparentní konto Vládi Mikuláše.

V dalších dnech Chomutovský deník přinese další informace k tomuto duelu. Akci podporuje také FAČR. Všichni věří, že v pondělí 12. června bude chomutovská hala vyprodaná.