Jak jméno Dino souvisí s fotbalem? Stejně se přezdívá nejlepšímu kanonýrovi reprezentační historie Janu Kollerovi. On sám celou akci posvětil.

„Je fajn, že si doma stále vzpomenou na dobu, kdy jsme hráli za národní tým. Snad jsme s klukama něco pěkného odehráli, jsou to fajn vzpomínky," vzkázal bývalý fotbalista z Monaka. „Pokud se někdy vydáme na Moravu, asi do olomoucké zoo zavítáme. Jsem na Dina zvědavý," dodal.

Jeho dlouholetý parťák z působení v reprezentaci i německém Dortmundu Tomáš Rosický na improvizovaném pódiu převzal adopční listinu. Další hvězda národního týmu, brankář Petr Čech, se pak ujala krmení žiraf. „Zvířata mám obecně rád, s dětmi chodíme v Londýně do ZOO. Když jsem poprvé krmil žirafu, tak to bylo z ruky a ona mě za ni chytila, dnes už jsem věděl, na co si mám dát pozor," usmíval se hráč londýnské Chelsea. „Jinak jsem na safari krmil i slona, takže jsem se nebál." prozradil.

Netradiční program mu nevadil. „Jak jsem říkal, ke zvířatům mám kladný vztah. Před zápasem je to vítané a nenáročné rozptýlení," doplnil Čech.

Čtvrteční program národního týmu pokračuje odpoledne. V 17 hodin začíná oficiální trénink českých fotbalistů, který bude otevřený i pro veřejnost. Na Andrově stadionu bude otevřena hlavní tribuna. Dánové budou trénovat od půl sedmé, ale už bez diváků.

Kvalifikační utkání o postup na mistrovství světa 2014 v Brazílii má výkop v pátek od 20.30.