"Lvíčata" odletěla speciálem na východ Evropy nejen bez zraněného Marka Hanouska a potrestaného Lukáše Hejdy, ale také bez třetího brankáře Martina Šustra. Olomoucký gólman si vykloubil malíček. Češi se v úterní odvetě pokusí smazat ztrátu 0:2 z prvního utkání.

Většina českých mladíků ještě s fotbalem nikdy necestovala tak daleko. Reprezentanty čekal pětihodinový let k Uralu a také následný čtyřhodinový posun. "Já osobně nemám létání vůbec rád, takže pro mě je to hrozné. Ale musíme to zvládnout. Letíme o dva dny dřív, takže bude čas na adaptaci," řekl útočník Václav Kadlec.

Češi dorazí do Jekatěrinburgu kolem půlnoci tamního času, aby se co nejrychleji aklimatizovali. "Hráči se normálně vyspí, abychom co nejdříve najeli na jejich časový režim. Nemuselo by to být tak hrozné, nebudou tak rozhození," řekl trenér Jakub Dovalil.

Hlavním úkolem trenérského štábu je dostat hráče z domácí porážky 0:2. "Šance na postup pořád je. Na nás je, abychom hráče připravili na to, že to lze," podotkl Dovalil.

V Jekatěrinburgu se dá čekat bouřlivá kulisa, stadion pro 30 tisíc diváků by měl být z větší části zaplněný. "Jekatěrinburg je spíše hokejové město, nicméně je tam krásný nový stadion. Z těch obrázků, co máme k dispozici z kvalifikace, je vidět, že tam bylo nějakých 20 tisíc lidí," dodal Dovalil.

Odveta baráže je na programu v úterý od 14:30 SELČ.