Představitelé Sevastopolu uvedli, že dokončí tuto sezonu v ukrajinské lize, nicméně doufají, že mezinárodní federace UEFA a FIFA jim umožní přesun k ruskému fotbalu.

"Pracujeme na dopisu pro UEFA, FIFA a Ukrajinskou fotbalovou federaci," řekl prezident Sevastopolu Alexandr Krasilnikov. "Jsme v úzkém kontaktu s Tavrií. UEFA má naplánováno jednání na 24. a 25. března do Kazachstánu, takže tam snad naši žádost proberou. UEFA má určitá pravidla, nechceme čelit žádným sankcím," řekl.

Tavria Simferopol byla v roce 1991 prvním ukrajinským mistrem po vyhlášení nezávislosti. Její představitelé dnes uvedli, že čekají na politické rozhodnutí. Ukrajina totiž dnes v Moskvě podepsanou smlouvu o připojení Krymu neuznává.

"Nedostali jsme žádnou nabídku od Ruské fotbalové unie ani jsme spolu nevedli jednání. Abychom měli nějaký základ, musíme počkat, až se Krym oficiálně připojí k Rusku," řekl sportovní ředitel Tavrie Alexandr Bojcan ještě předtím, než ruský prezident Vladimir Putin podepsal dohodu.

"Ukrajinská liga se musí rozhodnout, jestli potřebuje kluby ležící na ruském území a ruská Premier League by měla najít způsob, jak to vyřešit právně. Poslední slovo budou mít UEFA a FIFA," dodal Bojcan.