„Sen se stal skutečností!" zářil štěstím v rozhovoru pro Českou televizi bezprostředně po utkání sportovní manažer A týmu FC Fastav Zlín Zdeněk Grygera.

„Ještě před pár lety se ve Zlíně hrála druhá liga, nyní hrajeme v popředí nejvyšší domácí soutěže, ovládli jsme Český pohár a po středečním večeru jsme účastníky prestižní základní skupiny Evropské ligy. To je neskutečné!" ulevil si Grygera a jedním dechem dodal:

„Vše je zásluha nejen všech v klubu, ale i fanoušků a celého Zlína, kde panuje fotbalová horečka," vycítil z reakcí posledních dnů bývalý zkušený fotbalista a nyní úspěšný funkcionář.

Oslava vítězství  fotbalistů FC FASTAV Zlín  v poháru MOL CUP  na náměstí Míru ve Zlíně.
FOTO, VIDEO: Vítězové ukázali zlato. Podívejte se

Především závěr středečního finále Evropské ligy ve Stockholmu neměl sílu sledovat.

„Hodně jsem to prožíval a neměl jsem nervy se na posledních dvacet minut dívat. Až v nastavení jsem se vrátil k televizi," přiznal Grygera.

„Zvítězila zkušenost Manchesteru. První půle nebyla pohledná, i Ajax hrál dobře, ale nedostal se do vážnější situace. Zkušenost rozhodla," zopakoval.

S úderem středeční půlnoci čeká vedení klubu z Baťova města velký kus práce, aby co nejlépe připravili tým k reprezentaci nejen ve třetím ročníku po návratu mezi domácí elitou, ale hlavně směrem k pohárové Evropě.

K dispozici budou mít i jistý příjem od UEFA ve výši 70 milionů korun, které majitel klubu Zdeněk Červenka chce použít opět pro jeho zkvalitnění.

„Víme, co nás bude čekat, už během uplynulého týdne na potřebných korcích pracujeme. Nejintenzivnější práce nás ale čeká nyní, vše se rozbíhá na nejvyšší obrátky," potvrdil.

Přestupový osud svých dvou hvězd Jugase s Vukadinovičem do týmů pražských „S" sice již podle všeho nezmění, ale o to větší možnosti budou mít při hledání náhrad a nových opor. „Vyhlédnuto máme devět fotbalistů," potvrdil majitel Červenka.

Oslava vítězství  fotbalistů FC FASTAV Zlín  v poháru MOL CUP  na náměstí Míru ve Zlíně.
Byla to výjimečná akce, užil si Pazdera oslavy

„Vzhledem k náročnému programu příští sezony musíme přivést řadu hráčů. Důležité ale bude pracovat a vybírat v klidu, nezmatkovat. Kádr rozšíříme, zkvalitníme. Věřím, že to zvládneme," směje se optimisticky naladěný Grygera, podle kterého Zlín odehraje utkání Evropské ligy nejspíše v Olomouci nebo Uherském Hradišti.

„Na vyřešení tohoto problému máme stále dost času," dodal.

Finále Evropské ligy ve Stockholmu:
Ajax Amsterdam – Manchester United 0:2 (0:1)

Branky: 18. P. Pogba, 48. Mchitarjan

Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, de Ligt, Riedewald (82. F. de Jong) – Klaassen, Schøne (70. van de Beek), Ziyech – B. Traoré, Dolberg (62. Neres), Younes.

Manchester United: Romero – A. Valencia, Smalling, Blind, Darmian – A. Herrera – Mata (90. Rooney), Fellaini, P. Pogba, Mchitarjan (74. Lingard) – Rashford (84. Martial).