Všichni tři kandidáti vedou kampaň, všichni objíždějí delegáty.

Ve středu uspořádala svůj sjezd moravská komora, kde vystoupili jak Libor Duba, tak Martin Malík a Petr Fousek. Podle informací Deníku byla atmosféra uvolněná a rozhodně ne dramatická.

"Představili jsme se a delegáti se posléze shodli, že vyberou jednoho kandidáta, aby měl fotbal konzistentního předsedu," uvedl Duba.

Kandidát na šéfa FAČR Martin Malík.
Kandidát na šéfa FAČR měl angažmá ve Slavii, nemůže mi uškodit, říká

O den později se konal sjezd české komory. A tady už to tak jednoduché nebylo - před funkcionáři vystoupil jen Malík. Ostatní dva chyběli. Zatímco Duba se omluvil kvůli byznysu, Fousek nebyl vůbec pozván. Ba co víc: jeho žádost o projev smetl ze stolu kontroverzní bafuňář a stávající místopředseda fotbalové asociace Roman Berbr.

„Je to naprosto nedemokratický postoj a každý si o tom udělá svůj obrázek,“ řekl Petr Fousek, který si v rámci kampaně zřídil účet na sociální síti Facebook.

Někteří činovníci odcházeli ze sjezdu hodně nespokojení (jako jediný veřejně vystoupil Jaroslav Tvrdík). "Delegáti dostali instrukce, že je třeba volit Malíka, protože si to prý přeje Pelta," uvedl šéf Slavie na Twitteru.

Petr Fousek.
Motto všech kandidátů na šéfa FAČR? Záchrana fotbalu

Jeho interpretaci však (z druhé strany) odmítají. "Není pravda, že bychom vstávali a tleskali. A že by nám tam někdo něco přikazoval? Tak to ne," uvedl Martin Hrdlička, předseda výkonného výboru v ústeckém fotbale.

Volba nového šéfa FAČR, který nahradí zatčeného Miroslava Peltu, je na programu 2. června.

V minulých dvou dnech vyšly v Deníku rozhovory s Liborem Dubou a Martinem Malík. Už zítra se můžete seznámit s názory Petra Fouska.

Přípravné utkání FK Teplice – Dukla Praha hrané v Teplicích na umělé trávě na Angeru.
Kauza Pelta se týká i Teplic. Policie vyšetřuje dotaci Junioru