"Je čas na změnu. Je mi líto, že jsem s týmem nedosáhl na víc. Jsem smutný, že jsme nepostoupili do vyřazovací fáze. Měl jsem o tomhle šampionátu velký sen," řekl na tiskové konferenci po zápase Suárez.

Smlouva s honduraskou federací mu prý měla vypršet po vypadnutí týmu ze šampionátu, sám se ale rozhodl nečekat na další jednání a skončit. "Není to rezignace, nejde o problém se smlouvou. Prostě jsem se jednostranně rozhodl nepokračovat," uvedl Suárez.

Honduras vedl od března 2011. Na šampionátu v Brazílii s ním utrpěl tři porážky a skončil poslední ve skupině. Na druhou stranu ale středoamerický celek zaznamenal první vstřelený gól na mistrovství světa od roku 1982.

"Nemyslím si, že je to porážka. Odcházím s čistou duší a s čistým svědomím, že jsem dal týmu to nejlepší, co umím," řekl Suárez. "Tenhle tým je pro Honduras dobrý. Nový trenér určitě pozná, že má dobrý materiál, máme kvalitní mladé hráče," dodal trenér, který na světovém šampionátu v roce 2006 postoupil s Ekvádorem do vyřazovací fáze.