"Samozřejmě to byla pro mě veliká zkušenost, ale nedopadlo to dobře. Výsledek není dobrý, takže samozřejmě radost nemůže být," řekl novinářům Hořava, který za národní celek nastoupil poprvé od předloňského června a vůbec premiérově v soutěžním utkání.

Plzeňský záložník litoval, že Češi Němcům zápas usnadnili zbytečnými ztrátami míčů. "Věděli jsme, že nás čeká jedno z nejlepších mužstev na světa. Takže jsme čekali, že budou mít převahu. Dobře kombinovali a my jsme jim to ulehčili tím, že jsme dělali hodně nevynucených chyb. Hodně jsme o balony přicházeli," posteskl si Hořava.

TAKÉ ČTĚTE: Češi mistrům světa vůbec nestačili. V Německu prohráli 0:3

"Každý si musí sám odpovědět, kolik chyb udělal a co k nim vedlo. Tlak Němců byl veliký, k tomu ta jejich domácí atmosféra. Možná jsme tomu trochu podlehli. Byli o třídu, ne-li o dvě lepší. Uvidíme, jak to bude v domácí odvetě. Myslím, že se s nimi určitě dá hrát vyrovnanější partie," doplnil osmadvacetiletý záložník.

Proti Bayernu ani jedna střela

Podobný "kolotoč" už zažil před třemi lety s Plzní, která v Lize mistrů prohrála na půdě Bayernu Mnichov 0:5. "To bylo možná ještě horší, to jsme ani nevystřelili na bránu. Tady jsme se k pár pološancím dostali," konstatoval Hořava.

Český tým podle něj nyní musí rychle přepnout na úterní domácí zápas s Ázerbájdžánem. Reprezentace potřebuje vyhrát, aby stáhla ztrátu ve skupině. "Musíme dobře zregenerovat. Bude to úplně jiný zápas, teď budeme favorit my. Čekalo se, že s Německem prohrajeme. Mohli jsme podat lepší výkon, musíme si zanalyzovat chyby, poučit se do dalšího zápasu a zvládnout to," dodal.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Od některých jsem čekal víc, přiznal Jarolím. Po Německu plánuje změny