Byl naštvaný. Mužstvu prý chyběla odvaha. A nedivil se, že "kotel" příznivců chtěl od hráčů vysvětlení současné krize.

"S pískáním na vlastní hráče mám problém tehdy, pokud je to nespravedlivé. Ale tentokrát nemohl nikdo čekat nic jiného. Můžete nás vinit z čehokoliv a vše bude naprosto oprávněné. Byl to hrozný výkon," zlobil se po utkání Klopp.

Jeho tým, který v letech 2011 a 2012 získal titul a v posledních dvou sezonách Bundesligy skončil druhý, zřejmě boj o záchranu psychicky nezvládá.

"Takhle se o udržení nehraje. Bojovat znamená také mít odvahu dělat správná rozhodnutí. To nám chybělo. Nikdo nechce vystřelit, každý se bojí vzít zodpovědnost na sebe," podotkl Klopp. "Nemůžeme říct, že by šlo o nešťastnou porážku nebo že by byla nezasloužená," dodal sedmačtyřicetiletý trenér.

Vrcholem trápení Borussie byla přesilovka po vyloučení hostujícího Christopha Jankera v 64. minutě. Dortmund ji odehrál ve velké křeči a 500. porážku v soutěži neodvrátil. "Po červené kartě se nám nedařilo vytvořit vůbec nic. Bolí to, o tom není pochyb. V tuhle chvíli děláme všechno špatně," připustil Klopp.

Účastník jarní části Ligy mistrů si stále víc komplikuje boj o udržení a na první nesestupové místo ztrácí dva body. "Je to na mně, abych tým přivedl zpátky na správnou cestu. Musíme ukázat více odvahy a zareagovat ve víkendovém utkání ve Freiburgu," dodal Klopp.

Lidé v Německu ovšem týmu stále věří.

Hrozba sestupu? Skoro nikdo si ji nepřipouští. Alespoň to vyplývá z průzkumz zpravodajského serveru t-online.de. V anketě, jak Dortmund dopadne, hlasovalo jen 7500 fanoušků pro možnost, že spadne do druhé ligy. Více než 114 tisíc uživatelů se přiklonilo k tomu, že se zachrání.