„Fotbal mi v tomto věku chutná pořád stejně. Jsem rád za každý start, je to pro mě takový svátek. Snažím se si to užít," usmívá se nestárnoucí obránce.

Čtěte také: Sportovní veteráni aneb když Jágr, Hilgertová a spol. zastaví čas

V překonávání mezníků mu pomáhají zdraví, chuť, vlastní dovednosti a přístup Zlína. Pracovitý hráč si váží důvěry trenéra Páníka, potažmo celého klubu. „Jsem rád, že mi Zlín umožnil v tomto věku figurovat v kádru. Jinde bych takovou příležitost nedostal," přemítá.

Výdrž Hubáčka je působivější o to víc, když nahlédneme do statistik. Pět nejstarších fotbalistů, kteří startovali v české nejvyšší soutěži, jsou na rozdíl od zlínské ikony brankáři! Primát drží ve 42 letech a 4 měsících Jaromír Blažek, na pátém místě je ve 40 letech a třech měsících Radek Černý. Pokud zlínský odchovanec nastoupí 27. května v Příbrami, bývalého gólmana Slavie z pětice vytlačí.

A pak je tu ještě jeden možný zápis do historie, mnohem interesantnější. Ještě žádný hráč v české lize nedal gól po čtyřicítce. Nejstarším střelcem je ve 39 letech a devíti měsících bývalý útočník Bohemians Dalibor Slezák. To je slušná výzva, ne?

„Kdybychom vedli pět nula a byla penalta, třeba by mě kluci pustili," směje se Hubáček. „Ale nemyslím na to a góly neřeším. Od toho jsem nikdy nebyl," dodává.

Úvod jara se nepovedl

Ono ševci teď mají všichni jiné starosti než osobní rekordy. Na jaře jim zvlhl střelecký prach a nevítězí.

„První poločas v Liberci (0:0) byl slušný, druhý ne. S Plzní (0:0) jsme odehráli utkání velice dobře, tam nám chyběl jen ten gól. A teď v Karviné (0:1) nemohlo stačit hrát jen jeden poločas. Pokud se chceme udržet na vrchu tabulky, nemůžeme si dovolit prospat půli," poukázal Hubáček. „Jak se na bránění podílí celý tým, tak se musí přičinit i na gólech. Musíme nyní něco změnit, abychom si vytvářeli šance. Není jich tolik jako na podzim," doplnil.

Mužstvu možná bude hrát do noty to, že další duel sehraje v sobotu se Slováckem. Nahecovat se na regionální derby by mu nemělo činit problém.

„Zápas přináší motivaci sám o sobě, není potřeba si nic říkat. Budeme chtít vyhrát stejně jako Slovácko a myslím si, že to bude dobré utkání," potvrdil držitel dvou ligových titulů se Slavií.

Nepřehlédněte: Slavii jsme nabili na smeč vyloučením, litoval kouč Plzně Pivarník