"Mluví se o tom, že Arsenal získá Petra Čecha. Pokud se to potvrdí, bude pro ně stoprocentně posilou. Může jim pomoc získat o 12 až 15 bodů více," řekl Terry pro britská média.

"Je to neskutečný profesionál a je vynikající v tom, co dělá. Nikdo v klubu nechce, aby odešel, ale chápeme, že chce chytat. Pokud se tak stane, bude nám všem hodně chybět," uvedl Terry.

Čechův agent Viktor Kolář v pondělí uvedl, že transfer ještě nebyl uzavřen, ale v Anglii berou gólmanův přestup jako hotovou věc. Radost z Čechova příchodu už dala najevo legenda Arsenalu a blízký přítel trenéra Arséna Wengera Bob Wilson.

"Jsem nadšený z příchodu Petra Čecha. Skutečně výborný brankář se připojí ke skutečně skvělému klubu," napsal na twitter bývalý gólman a později trenér brankářů Arsenalu.

Reakce na Čecha? Legenda i had

Také bývalý kanonýr a současný televizní expert Gary Lineker se vyjádřil pochvalně o Čechově příchodu do Arsenalu. "Počítám, že Petr Čech bude zatraceně dobrou posilou pro Arsenal," prohlásil na twitteru.

Velká diskuze se strhla mezi fanoušky. Zatímco fandové Arsenalu oslavují, příznivci Chelsea označují Čecha za zrádce, kvůli přestupu do týmu velkého rivala. "Sbohem Petře Čechu, ahoj Petře Hade," napsal jeden z fanoušků. "Petr Čech je zrádce. #Had#Jidáš," napsal další. "Čech je had, není nic, co by ho omlouvalo. Žádný hráč není víc než klub. Přeji mu vše nejhorší v Arsenalu," dodal další.

Část fandů ho však brání. "Nemám z toho sice radost, ale nikdy nemohu nenávidět Petra Čecha či Franka Lamparda po tom všem, co pro klub udělali. Jsou to legendy," napsal jeden z fandů. "Je to jeden z nejlepších hráčů, které kdy Chelsea měla, naprostá legenda a stále jeden z pěti nejlepších gólmanů. Zaslouží si jít kamkoli," dodal jiný.