Vyřazení Bosny znamená, že český celek neztratil šanci figurovat při prosincovém losu šampionátu v druhém výkonnostním koši, který by mohl přinést papírově přijatelnější základní skupinu.

Svěřenci Pavla Vrby jsou podle koeficientu momentálně na posledním místě v druhém koši a sesadit do třetího je v baráži mohly právě Bosna a ještě to může udělat Ukrajina. Tu v úterý čeká odveta ve Slovinsku, kam si přivezla nadějnou výhru 2:0. Český tým postoupil na Euro jako vítěz své kvalifikační skupiny.

Po minutě ticha za oběti pátečních teroristických útoků v Paříži se hrál v Dublinu zpočátku opatrný fotbal. Míč sice častěji drželi hosté, ale do vedení šli v polovině první půle Irové. Rozhodčí Kuipers odpískal Zukanovičovi hru rukou ve vápně a Walters z penalty nezaváhal. Skóroval ve třetím z posledních čtyř domácích zápasů Irska.

Po změně stran se pak útočník Stoke City prosadil znovu, když v 70. minutě na zadní tyči dostal míč do sítě po přímém kopu. Svůj střelecký účet tak vylepšil na pět branek za posledních šest duelů v reprezentaci. Irové si hlavně díky němu vybojovali v baráži druhou účast na evropském šampionátu po sobě a celkově třetí v historii.

Hostující Ibiševič v nastavení trefil jen břevno a Bosna si po loňské premiéře na světovém šampionátu podruhé na velké akci nezahraje.

Baráž v úterý uzavřou odvety Slovinska s Ukrajinou a Dánska se Švédskem.

Baráž o postup na fotbalové ME - odveta:

Dublin: Irsko - Bosna a Hercegovina 2:0 (1:0)
Branky: 24. z pen. a 70. Walters. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). První zápas 1:1, postoupilo Irsko.