"Když nám řeknou, že pro dobro fotbalu nemůžeme jet na Euro, nebudeme s tím mít problém. Jsou důležitější věci," citovala agentura Reuters čtyřiapadesátiletého kouče, jehož tým dnes v Curychu nastoupí v posledním přípravném zápasu před šampionátem proti Rusku.

Do rozsáhlé aféry jsou zapleteni také italští reprezentanti Leonardo Bonucci s Domenikem Criscitem, který kvůli tomu přišel o účast na mistrovství Evropy. Stín podezření padl i na brankáře Gianluigiho Buffona, Prandelli se však neobává, že by ho to poznamenalo. "Buffon je silná osobnost. Něco takového ho nemůže rozhodit," uvedl kouč.

Podezřelý je také trenér Juventusu Antonio Conte a policie zadržela například kapitána Lazia Řím Stefana Mauriho a bývalého záložníka Janova Omara Milanetta. Celkem bylo zatčeno 14 lidí v Itálii a dalších pět v Maďarsku.

Rozsáhlé korupční skandály zasáhly italský fotbal už v letech 1982 a 2006 a s nadsázkou lze říct, že i když poškozují jeho jméno, reprezentaci naopak prospívají. V obou zmiňovaných letech totiž tým "Azzurri" získal tituly mistrů světa.

ČTĚTE TAKÉ: Brankářský mág Buffon se ohradil proti zprávám o zapletení do sázek