Jak jste se cítil po návratu do nejvyšší české soutěže?
Moc jsem se těšil, že konečně budu zase hrát v základní sestavě. Příprava byla dlouhá, dobře jsme se sehráli. I když jsme uhráli bod, necítil jsem se ještě ideálně.

Čtěte také: Geniální tahoun. Kapitán Brna Zavadil může hrát fotbal i po čtyřicítce

Jak hodnotíte celkový výkon v prvním jarním kole?
Body z venku jsou důležité, takže jsme i za remízu rádi. Zvládli jsme utkání týmově, vybojovali jsme si to. V mužstvu cítím sílu a věřím, že se budeme zlepšovat a stoupat tabulkou.

Zbrojovka znovu neudržela nulu, v počtu obdržených gólů je druhá nejhorší. Čím to je?
V prvním zápase po pauze se ještě vychytávají nedostatky. Zatím jsme hráli jeden zápas, ještě je brzo na hodnocení. Dostali jsme jeden laciný gól, jinak se nám hra dozadu povedla. Musíme naši defenzivu ještě zpevnit a udělat méně prostupnou.

Fillo před první brankou prošel přes čtyři hráče, co se stalo v obraně, že si ho nikdo nepohlídal?
Byla tam chyba v komunikaci i postavení. Nemůže se stávat, aby hráč mezi námi takhle prošel. Šlo o víc chyb najednou.

Čí to byla chyba?
Nedohodli jsme se společně s kluky, kdo si ho má vzít. Beru to ale celé na sebe.

Vyříkali jste si to se spoluhráči?
V půlce jsme si řekli, jak tyhle situace bránit. Stálo nás to sice gól, ale pak jsme se zlepšili a soupeři jsme tolik volného prostoru nenabízeli.

V přípravě jste si stěžoval na špatné bránění soupeřových standardních situací. Z žádné, kterou Teplice zahrávaly, jste gól nedostali. Povedlo se Vám nedostatky odstranit?
Je to o individuální práci, bráníme vždy jeden na jednoho. Jde tedy o zodpovědnost každého z nás, Brno z toho dostávalo hodně gólů na podzim, teď jsme pracovali na zlepšení a doufám, že to takhle bude pokračovat. Celkově se musíme zlepšit v obranné činnosti. Myslím, že máme tým na to, abychom víc útočili a hráli aktivně hlavně dopředu.

Brno remizovalo už podesáté v sezoně. Co tedy chybí k tomu, aby zápasy vyhrávalo?
Musíme jít vítězství víc naproti. Na podzim se dalo několik utkání vyhrát, bohužel se to několikrát smolně nepovedlo. Někdy chybělo jen pověstné štěstí. Teď v sobotu to chceme změnit, doma musíme vyhrávat a pořádně to rozbalit.

Hostíte v sobotu Liberec, trochu překvapivě souseda z tabulky. Jak se na důležitý duel připravujete?
Současná příčka Liberce je sice překvapivá, ale to i naše umístění. Věřím, že zápas bude atraktivní oproti prvnímu kolu, kdy se všichni rozehrávají. Proti tomuto soupeři nesmíme nakopávat míče, má vysoké obránce a takhle za sebe nikoho nepustí. Uspějeme, pokud zvládneme rychlou kombinační hru po zemi a zefektivníme zakončení. Do utkání jdeme pro tři body.

Nepřehlédněte: Konec po třiceti kolech? Zapomeňte. Fotbalová liga se chystá na revoluci

ADAM HAVEL