Upřímně, čekal jste, že to bude až tak jednoduché?
Nechtěli jsme připustit žádné drama, to se podařilo. Očekával jsem, že po dobré první půli přidáme nějakou branku navíc, ale ve druhém poločase bohužel ta hra sklouzla. Možná už to bylo v hlavách hráčů a nebylo to tak úderné, ale splnili jsme povinnost a už musíme myslet na Norsko.

Čtěte také: Nejlepší poločas v historii ČR! Fotbalisté zničili San Marino šesti góly

Tam to však bude o něčem jiném…
Jo, ale podstatné je, že pořád máme o co hrát. Musíme se na to dobře připravit a udělat maximum pro to, abychom žili dál i potom.

Musel jste své hráče dostávat hodně psychicky pod tlak, aby nepolevili?
Myslím, že si to uvědomovali sami. Podstatné je pro mě to, že v prvním poločase jsme se prezentovali tak, jak jsme si říkali. Nebylo to jenom o tom hrát přes strany a na centry, ale třeba i středem.

Tomáš Sivok prozradil, že jste na ně z lavičky pokřikoval…
Aby byli ve střehu! (úsměv) Člověk se do zápasu dostane, nějak to prožívá a udrží hráče ve vyšší koncentraci. Protože někdy to může sklouznout v mylnou představu, že není o co hrát a pak už se do zápasu nedostanete. Jsem rád, že jsme to zvládli takhle.

Není přece jen škoda, že těch branek po první půli nebylo celkově více?
Trošku mě to mrzí, očekával jsem to. Možná kdyby Michael Krmenčík proměnil svůj nájezd, mohlo to být lepší. Na druhou stranu takové země jako třeba Norsko, Severní Irsko i Ázerbájdžán se se San Marinem trápily, takže to nechci přeceňovat ani podceňovat.

Nepřehlédněte: Ronaldo reprezentační legendou. Jako patnáctý dal za národní tým 70 gólů