"Změny budou. Všichni ti hráči, co do prvního utkání s Norskem nenastoupili, půjdou od začátku. Někteří se prostřídají, ti, co absolvovali to první utkání," uvedl na tiskové konferenci Jarolím.

Z pátečního duelu s Norskem byl mohl v základní sestavě nastoupit záložník Bořek Dočkal, který kvůli disciplinárnímu trestu nebude až do konce podzimu hrát ligové zápasy. "Plán je takový, že by Bořek odehrál určitě aspoň poločas," řekl Jarolím.

Plánuje dát šanci i druhému a třetímu brankáři, takže Tomáš Vaclík by tentokrát měl mít volno. "Počítám s tím, že Tomáš Koubek s Jirkou Pavlenkou by se protočili," uvedl český trenér.

Psali jsme: Kouč Dánů zuří na novináře: Že nechci hrát s Čechy? Je to pro mě čest

Důležitý výsledek

Rád by s národním týmem navázal na páteční úvodní kvalifikační výhru a zakončil úspěšně kalendářní rok. "Věřím, že ti hráči, kteří dostanou šanci, ji vezmou za pačesy. Ten tlak není takový jako v zápase s Nory, takže může hrát uvolněněji," řekl Jarolím.

"Tím ale nechci v žádném případě říct, že bychom neměli hrát zodpovědně. Jsme ve fázi, kdy potřebujeme jak výsledek, tak dobrý fotbal. I pro psychiku by byl ten výsledek důležitý," dodal šedesátiletý trenér.

Nejistý je start záložníka Davida Pavelky. "Měl problémy se zubem, který mu trhali. Vynechal včerejší trénink. Jeho stav se zlepšil a finální rozhodnutí uděláme po tréninku. Ostatní jsou v pořádku," řekl Jarolím.

Dánové mají z čeho vybírat

Kouč se s národním celkem podruhé vrátí do Mladé Boleslavi, kde ještě na začátku sezony trénoval. Na konci srpna v premiéře s reprezentací tam porazil 3:0 Arménii. "Byl to tady můj první reprezentační zápas. Vyhráli jsme ho a byl bych hrozně rád, kdybychom na to navázali," prohlásil.

Dánům podobně jako českému týmu bude chybět několik stabilních opor, Jarolím to ale nepovažuje za nějakou výhodu. "I když Dánové nenastoupí kompletní, mají z čeho vybírat. Jsou po celé Evropě, mají mladé talentované hráče, kteří hrají v dobrých klubech. Nemůžeme si myslet, že nastoupíme proti slabému mužstvu," uvedl Jarolím. "Otázka je, jak to Dánové postaví. Někdy hráli na tři obránce, minule zase na čtyři. Pro nás je to velká neznámá," dodal Jarolím.

Zapracovat chce na ofenzivní fázi. "Velké rezervy byly proti Norsku i ve středu pole. Ukázali jsme si to na videu a budeme se tomu na tréninku věnovat," doplnil kouč.

Také čtěte: Nová adresa, dobrá nálada. Reprezentace vyhlíží letošní epilog