Po zápase se na belgického brankáře snášela chvála ze všech stran.

"Výsledek 1:1 odráží to, že jeden poločas byl náš a druhý Pařížanů. Ale pokud se podíváte na počet šancí a výkony brankářů, je třeba být upřímný a říct, že PSG měl blízko k vítězství. Náš brankář předvedl dva tři důležité zákroky," řekl Mourinho.

"Myslím, že bez jejich brankáře bychom tenhle zápas lehce vyhráli. Courtois byl fantastický," podotkl domácí David Luiz, který si po letním odchodu z Chelsea zahrál proti bývalému klubu (a poprvé viděl kamaráda Čecha jen na lavičce).

Mourinho před sezonou určil jako jedničku dvaadvacetiletého Belgičana, oba gólmany se však snaží v brance střídat a šanci dává i o deset let staršímu Čechovi. Česká reprezentační jednička zasáhla do třinácti soutěžních zápasů v sezoně a téměř pokaždé londýnský tým podržela.

"Kdyby se fotbal hrál v devíti hráčích v poli a dvou brankářích, nedali bychom šanci nikomu. Oba dva jsou fenomenální," uvedl Mourinho.

A to jste neslyšeli jen od něj… "Máme dva prvotřídní gólmany. Petr Čech předvedl v posledním ligovém utkání s Evertonem dva fantastické zákroky a dnes Courtois podal rovněž skvělý výkon," doplnil kapitán John Terry.

Courtois se v Paříži blýskl v první půli proti hlavičce Blaise Matuidiho a v druhé půli pak dvakrát výborně vychytal domácího kanonýra Zlatana Ibrahimovice.

"Úžasné zákroky. V tuhle chvíli nevíme, který z našich brankářů je lepší. Oba jsou magičtí. Je skvělé mít za sebou někoho, kdo dělá v zápasech tyhle speciální zákroky," pochvaloval si střelec gólu a obránce Chelsea Branislav Ivanovič. "Hlavně díky Courtoisovi si vezeme domů nadějný výsledek," doplnil srbský bek.