Bohemians rozhodli o vítězství ve druhém poločase, kdy se prosadili Jan Holenda a Dominik Mašek. Vysočina nedokázala v lize porazit "Klokany" ani na sedmý pokus a ve třetím ligovém utkání pod koučem Bílkem poprvé prohrála.

První zajímavější možnost si vypracovala Jihlava, ale Rabušic ve 12. minutě mířil nepřesně. O chvilku později Zoubele v pokutovém území ve skluzu těsně minul levou tyčku. Ve 25. minutě se musel poprvé ukázat hostující brankář Budinský, který vyrazil ránu Rabušice.

Poté zahrozili i Bohemians, ale Holendův pokus na poslední chvíli zablokoval Rosa a Jiráskovu dalekonosnou střelu zneškodnil gólman Hanuš. V nastavení první půle pak Rosovu hlavičku z rohu vytáhl nad břevno výborným zákrokem Budinský.

Hosté v 56. minutě otevřeli skóre. Luts našel před brankou Holendu a zkušený útočník snadno vstřelil první gól po příchodu na hostování z Plzně. Holenda se v lize trefil poprvé od loňského listopadu a po 14 zápasech.

Vzápětí mohl zvýšit Luts, ale sám před Hanušem zamířil kousek nad bránu. Jihlava se nedokázala vymanit z tlaku Bohemians. Hodně aktivní Mašek trefil boční síť a Havlovu ránu vytěsnil Hanuš.

Jihlavský brankář už však byl bezmocný v 76. minutě, kdy ho zblízka propálil Mašek po další asistenci Lutse a zaváhání domácí obrany. Mašek v pátém ligovém utkání za "Klokany" zaznamenal třetí zásah a oslavil tak premiérovou pozvánku do reprezentační jednadvacítky. Závěr už si vršovický tým pohlídal a nedovolil Jihlavě zápas zdramatizovat.

Hlasy po utkání 9. kola první fotbalové ligy Vysočina Jihlava - Bohemians 1905 (0:2):

Michal Bílek (trenér Jihlavy): "Velmi špatný výkon. Soupeř byl od začátku kvalitnější. I když jsme hráče upozornili na to, že Bohemka má ve svém středu mladé běhavé hráče, tak jsme jim nešli do těla. Zasloužená porážka. Chtěli jsme dnes bodovat naplno. Nebude to příjemná reprezentační pauza. Do této situace jsme se dostali sami a taky se z ní sami musíme dostat. Bohemka nás přehrávala všude. Pro mě je velké zklamání, jak jsme dnes hráli. Věřil jsem, že navážeme na předchozí dvě remízy, ale nepovedlo se. Jsem tu třetí zápas a ty předchozí dva byly výkonem diametrálně odlišné. Dnes jsme si nevytvořili jedinou šanci, soupeř nás přehrál minimálně o třídu a nebudeme se vymlouvat, že nám chyběl nějaký zraněný hráč. Po pauze jedeme na Spartu. Nedá se nic dělat, budeme se snažit předvést jiný výkon než dnes."

Miroslav Koubek (trenér Bohemians): "Z naší strany určitě spokojenost, protože jsme vyhráli. Jihlavu jsme přehrávali našim kombinačním fotbalem. Mužstvo potvrdilo progres z domácích zápasů. Chtěli jsme hrát útočně, agresivně. Povedlo se nám pochytat brejky Jihlavy. Měli jsme hodně šancí a mohli jsme přidat další branky. Hráli jsme dobrý fotbal a zaslouženě vyhráli. V Jihlavě jsem jako trenér nikdy nevyhrál, až dnes se mi to povedlo poprvé. Chtěli bychom hrát dál, je škoda, že je teď reprezentační přestávka, ale je to standardní věc."

Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)

Branky: 56. Holenda, 76. Mašek. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Vlček. ŽK: Gajič (Bohemians). Diváci: 3105.

Jihlava: Hanuš - Blaič (73. Záviška), Krejčí, Rosa, Mišůn - Zoubele, Štěpánek - Vaculík, Dvořák (65. Batioja), Ikaunieks - Rabušic. Trenér: Bílek.
Bohemians: Budinský - Dostál, Gajič, Krch, Havel - Hubínek - Hašek (86. Berger), Mašek (81. Švec), Jirásek (87. Jindřišek), Luts - Holenda. Trenér: Koubek.