„Každý hráč atmosféru vnímal, někdy jsme vyhráli a odjíždělo se nám dobře, jindy po porážce zase ne. Vybavuji si i zápas, kdy jsme prohráli na Letné a hodně si zkomplikovali cestu za titulem," prohlásil.

Jako stopera mu utkvěl v paměti z ostravských hráčů asi nejvíce útočník Milan Baroš. „Milan byl nepříjemným útočníkem. Musela mu být věnována speciální pozornost," podotkl Jiří Novotný a dodal: „Druhým takovým byl Radek Slončík, který se krátce objevil i u nás ve Spartě. Šikovný záložník, jenž uměl dát hře myšlenku."

Legendy v Ostravě.Zdroj: DeníkNa to, že znovu nastoupí proti Baníku, se Jiří Novotný těší: „Věřím, že si ho všichni užijeme, stejně tak diváci." Vzájemné zápasy byly ostatně vždy hodně atraktivní. „Tenkrát tyto duely nebyly až tak vyhrocené, jako jsou v poslední době. Vím, že když jsme hrávali Ligu mistrů, příznivci Baníku nám fandili," přidal svůj postřeh.

Život sparťanské legendy, která si zahrála i v ruské Kazani se točí i v současné době výhradně okolo fotbalu. „Mám ve Vestci u Prahy svou fotbalovou akademii pro malé fotbalisty, která mi zabere docela dost času," prozradil Jiří Novotný. Krom toho je ještě patronem české fotbalové reprezentace do dvaceti let a na starosti má starou gardu pražské Sparty. „Je toho dost, ale fotbal je mým životem. Práce mě baví i naplňuje," směje se bývalý reprezentant.

Aby toho nebylo málo, stále ještě aktivně hraje. „Ve Vestci kopeme I. B třídu, člověk potřebuje pohyb," poznamenal Jiří Novotný. Na stoperu byste ho hledali ale marně. „Hraji v záloze, někdo musí tvořit hru," řekl s úsměvem.

Ještě v minulé sezoně vedl jako trenér druholigový Vyšehrad, nyní ale na lavičce žádného týmu jako kouč nefiguruje. „Na Vyšehradu jsem musel skončit i proto, že se nejedná o profesionální klub, tím pádem hráči trénuji po práci a to se mi kryje s akademii. Musím ale přiznat, že trénování dospělých mi chybí, zatím ale žádná nabídka nepřišla. Uvidíme, co se naskytne v budoucnu," uzavřel Jiří Novotný.