Michale, kde vy osobně vidíte příčiny porážky?
Čím to bylo? … (přemýšlí) Bohužel jsme neodehráli dobré utkání, to si musíme na rovinu říct. Nevytvořili jsme si vůbec šance.

Jak jste vnímal derby? Hrálo se hodně tvrdě a řešilo několik sporných momentů.
V prvním poločase tam bylo několik sporných momentů. Kdyby dostal Bořil červenou kartu, tak se nikdo nemohl divit, ale zase na druhou stranu, co jsem slyšel, tak gól Slavie měl platit. Bohužel… to jsou takové momenty, ale nikdy se nedozvíme, jak by se to vyvíjelo jinak.

Milan Škoda ze Slavie se raduje z gólu proti Spartě.
Slavia ovládla derby se Spartou. Neuznaný gól jí náladu nezkazil

Nevytvářeli jste si vůbec šance, ale zase na druhou stranu dlouho drželi remízový stav…
Ve druhém poločase jsme nepohlídali standardku, kdy to Škoda ani nedával sám, protože se to nešťastně odrazilo od Zahustelových zad. Co více říct… Nemyslím, že by Slavia měla nějakou stoprocentní šanci.

Po vyloučení Costy na konci zápasu už obrat nebyl příliš reálný, že?
Ke konci už to byl vabank. Otevřeli jsme to, navíc po tom vyloučení hráli v deseti a to už bylo strašně složité. Už jsme ani nedokázali ohrozit branku.

Slavia dala vítězný gól po standardní situaci, tedy z té akce, která jí je vlastní a na kterou jste se určitě museli podrobně připravovat. Mrzí prohra v derby díky takovéto brance o to více?
Je to tak. Věděli jsme, že Slavia je silná ve standardních situacích, ale neuhlídali to. Je to prostě chyba, která se v zápase stane. Kdyby se nestala, tak věřím tomu, že ten zápas skončil 0:0.

Fotbalisté Slavie Josef Hušbauer (vlevo) a Tomáš Necid se radují z gólu proti Slavii.
Hušbauer: Přihrávka, nebo střela? Bylo to rozhodnutí na poslední chvíli

Jak náročné pro vás bylo naskočit do hry po tak dlouhé pauze?
Už jsem týden trénoval s mančaftem. Měl jsem nejprve problém s bokem a když jsem začal trénovat, tak jsem chytil zánět v achilovce. Bylo to nepříjemné, ale teď už jsem se cítil dobře. Zápasový rytmus mi pochopitelně chybí, ale myslím, že jsem to zvládl. Spíše mě mrzí, že jsme prohráli derby, na které jsme se hodně chystali a chtěli se odrazit k lepším zítřkům. To se nám bohužel nepodařilo, tak musíme jet dál.

V derby se mohla Sparta odrazit, ale není to teď spíše tak, že po porážce padla spíše na pomyslné dno?
Pomyslné dno… Je to samozřejmě nepříznivé, protože tabulka vůbec nevypadá dobře a bodová ztráta je obrovská. Ale pořád je ještě dost kol na to to zvrátit. Budou nás čekat další těžké zápasy, jako byl tento na Slavii, ale musíme je zvládnout. Teď máme pohár a pak doma Teplice, tak musíme zase začít makat, jezdit a vyhrávat. A hlavně konečně začít sbírat body.