"Bude to složité, šance na postup není velká, ale je naše povinnost udělat maximum proto, abychom zápas udělali zajímavý," řekl Dočkal. "Stejně jako oni dali za devadesát minut čtyři góly, tak se to může povést i nám. Ale obecně jde říct, že brání dobře a moc gólů nedostávají, takže to bude strašně složité," dodal.

Čtěte také: Sparta si veze z Rostova prohru 0:4

Sparta inkasovala už v 15. minutě po standardní situaci, přestože se na ně zaměřila. "Do té doby to byl fyzický zápas, na který byl soupeř připraven a chtěl to tak hrát," uvedl Dočkal. "Třicet minut bylo jasné, že to bude boj, válka a bude to lítat ve vzduchu. Kdybychom to přežili, tak to mohlo být jinak, protože fotbalově jsme na tom hůř nebyli," přidal.

"Věděli jsme, že nesmíme dělat moc standardek, protože v nich je soupeř silný a spoléhá na ně," prohlásil český reprezentant. "Ale na začátku jich bylo hrozně moc a dostávali jsme se tak pod tlak. A z toho pramenil první gól," poznamenal Dočkal.

Klíčový okamžik? Vyloučení Konatého

Šanci na výsledek Spartě navíc po půlhodině vzalo zbytečné vyloučení Konatého, který šlápl soupeři na nohu. "Neviděl jsem to a nechci to moc hodnotit, protože pohled ze hřiště není úplně objektivní. U druhé karty byl nejspíš pozdě a k přišlápnutí tam asi došlo. Spíš ten první byl hodně sporný a tam rozhodčí mohl ukázat klidně na druhou stranu," řekl Dočkal.

Na vyloučení se však vymlouvat nechtěl. "Nerad bych to házel na to, že jsme šli do desíti. Protože to neznamená, že jsme tady museli prohrát 0:4," uvedl. "Pro vývoj zápasu to bylo důležité, ale to byl i první gól. Kdybychom hráli déle bez branek, tak po té první půlhodině, kdy se to mydlilo, by se naše kvalita projevila a nějaké šance bychom si vypracovali," řekl.

Dočkal je také přesvědčený, že Spartě by v oslabení nepomohlo ani to, kdyby se zaměřila pouze na udržení nejtěsnějšího výsledku. "Mohli jsme to zkusit dohrát na 0:1, byla tam možnost úplně zalézt a spoléhat na to, že to ubetonujeme. Ale oni měli takové fyzické parametry, že by to podle mě taky nebyla úplně dobrá cesta," prohlásil.

Nepřehlédněte: Kouzlo fotbalové Plzně? Správně nastavené pravomoce, říká majitel Paclík