Právě takovému scénáři se chce v novém ročníku tým z Ďolíčku vyhnout. „Záchrana na poslední chvíli nebyla naším cílem, ale bohužel to tak dopadlo. Do nové sezony jdeme ve stabilizované podobě po stránce finanční. Sportovní je i otázkou štěstí,“ říká většinový vlastník Bohemians Dariusz Jakubowicz.

Hráči Slavie.
Slavia pojede do Borisova dát gól a postoupit

Průvan ve vršovické kabině

Každé léto se zelenobílou kabinou prožene uragán. Loni přišlo dvanáct hráčů a opačným směrem se jich vydalo patnáct. Letos vedení počty snížilo a srovnalo se na poměr 8:8.

„Mínusem bylo, že hlavní vlna posil dorazila až týden před začátkem soutěže a měli jsme krátký čas na jejich zapracování,“ poukazuje trenér Martin Hašek na trojici brankář Budinský, obránce Urdinov a útočník Tetteh.

Sparta v Srbsku propadla
Nesehraná Sparta proti Zvezdě nezářila, Boleslav zvítězila

Právě od posledně jmenovaného hráče, který přišel na hostování ze Standardu Lutych, si hodně slibuje. „Vidím u něj veliký potenciál a budu rád, když se trefím. Na tréninku ukazuje věci, které když opakovaně přenese do zápasů, bude velikým přínosem,“ těší se Hašek.

S kým v derby proti Spartě?

Vrásky na čele mu ale dělá hned první utkání na Spartě. Místo toho, aby se na souboj proti svému bývalému zaměstnavateli těšil, tak díky nesmyslným, ale v českých poměrech naprosto běžným praktikám, kdy vám klub sice dá hráče na hostování, ale zakáže vám postavit ho proti mateřskému týmu, musí lepit sestavu jak se dá.

Marek Hanousek.
Marek Hanousek: Nikdo v Česku nehraje takovým stylem jako my

Ze Sparty totiž přišli do Ďolíčku a nebudou moci hrát nejen Budinský s Reiterem, ale také Hašek, který už z Letné na tvrdo přestoupil. „Takové byly podmínky přestupu, buď berte, nebo ne,“ přiznal sportovní ředitel Bohemky Miroslav Držmíšek.

No, neberte to…