Koller odehrál celých 80 minut ve vysokém tempu, neustále napadal, pouštěl se do akrobatických střel přes hlavu a téměř neztratil míč. K tomu vstřelil dva góly a další dva pomohl připravit.

"S klukama jsme se shodli, že by Dino (Koller) mohl klidně ještě hrát Bundesligu. Ještě ho zkusím zlákat k nám do Mladé Boleslavi," prohlásil Jarolím, který je nyní sportovním ředitelem ve středočeském klubu.

Koller si však k pondělním 42. narozeninám nehodlá dávat dárek v podobě návratu na ligové trávníky. "To už asi ne. Jsem rád, že se mohu zúčastnit těchto velkých akcí, ale na pravidelnou vrcholovou zátěž to není. To už pak bolí nohy a cítím velkou únavu," řekl českým novinářům v Hamburku Koller, který ukončil kariéru v srpnu 2011 kvůli zdravotním problémům.

Sport je pro něj droga

Sport je však stále výraznou náplní jeho života. "Sport je pro mě droga. Aktivně se zapojuji do tréninků třetího týmu Monaka, kde jsem spolutrenér. Je to, myslím, sedmá liga. Docela nám to jde a chceme postup. K tomu hraju tenis, hokej, plážový fotbal, pořád se udržuji," popsal Koller, který se s rodinou natrvalo usídlil v Monaku.

S bývalými spoluhráči se tak nepotkává příliš často, proto přivítal, že s nimi mohl strávit téměř celý víkend v Hamburku a zavzpomínat na staré časy. A také užít si po čase velký zápas před 32 tisíci fanoušky.

"Před takovou návštěvou jsem hrál snad naposledy na mistrovství Evropy 2008," vzpomínal Koller, kterého v Hamburku fanoušci bouřlivě přivítali, a ocenili tak jeho výkony v Bundeslize v dresech Dortmundu a Norimberku. "Je hezké, když mě dokážou ocenit i fanoušci jiného klubu, než za jaký jsem hrál," potěšilo rodáka ze Smetanovy Lhoty.

Jarolíma si váží

Na stadion v Hamburku má i většinou příjemné vzpomínky. "S Dortmundem jsem tam nikdy neprohrál a dával jsem tam hodně gólů. Proto jsem i teď při benefici Davida nechtěl prohrát," řekl.

Sám sice po boku Jarolíma příliš zápasů neodehrál, ale vážil si jeho přístupu k fotbalu. "Hrávali jsme spolu v reprezentaci i proti sobě jako soupeři. Vycházeli jsme spolu moc dobře. Byl to velký profesionál, který fotbalu dával všechno, i lídr týmu, proto dělal Hamburku kapitána. Má za sebou krásnou kariéru. Jen v reprezentaci měl smůlu, že to byla zrovna ta silná generace, kdy to měl těžké se v záloze prosadit," dodal Koller.