Vzhledem k další ztrátě Opavy má navíc vydřené vítězství proti Varnsdorfu cenu zlata.

Polštář mezi vedoucími Hanáky a třetími Slezany je totiž již třináctibodový.

Šestnácté vítězství Olomouce v sezoně se však nerodilo lehce.

Trenér Sigmy Augustin Chromý
Teenager Surzyn zachránil Sigmu B. Je to líný tvrďák, smál se Chromý

Lídr soutěže sice po gólech zaskakujícího beka Štěrby a útočníka Chorého ze standardních situací vedl brzy již 2:0, nebyla by to však Sigma, kdyby si duel sama nezkomplikovala…

Nejdříve Radakovič nezkrotil skákající balon mezi nohama, čehož využil Durdevič a pohotově propálil Buchtu. A ihned po pauze stejný hráč dokonce vyrovnal, když potrestal zaváhání stoperů a brankáře.

„Zbytečně jsme si to zdramatizovali dvěma hloupými brankami…" kroutil hlavou domácí kouč Václav Jílek.

Z posledních čtyř utkání tak Hanáci inkasovali již pošesté, na což vzhledem k nejlepší defenzivě sezony není Fortuna národní liga zvyklá.

Naštěstí pro ně jim to však lepí o to více vepředu, a tak po Plškově parádní kolmici vystřelil další tři body Chorý.

Tomáš Chorý (vpravo)
Varnsdorf Sigmu potrápil. Žádní otloukánci, uznal střelec Chorý

Místo oslav pískot

Nervózní závěr již Jílkovi svěřenci zvládli i bez zraněného Škerleho, a tak mohli slavit navýšení postupového náskoku na luxusních třináct bodů.

Z kotle domácích fanoušků se však více než oslavné chorály ozývaly vulgární pokřiky proti vedení klubu, konkrétně Jaromíru Gajdovi z dozorčí rady.

„Vnímám to a úplně tomu nerozumím… Fotbal se dělá pro lidi a ti fanoušci, jestli se jim tak dá říkat, nám v tuto chvíli nepomáhají. Z mého pohledu by měli fandit, ne od první minuty projevovat nevoli vůči osobě pana Gajdy. Tady se fandí tak dvakrát až třikrát za zápas, občas se zatleská po gólové akci, jinak je ticho. Jsem z toho rozčarovaný, protože kluci na hřišti odvádějí maximum. To, že se jim občas něco nepovede, je logické, nejsou to stroje," uzavřel zklamaně své hodnocení Václav Jílek.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 21. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru