S něčím podobným se v minulých dnech musel potýkat kouč Slavie Jaroslav Šilhavý, z jehož týmu dostala pozvánku na reprezentační sraz svých zemí hned desítka hráčů.

Čtěte také: Nejlepší poločas v historii ČR! Fotbalisté zničili San Marino šesti góly

„Jsme rádi, že kluci reprezentují, zaslouží si to. Pro nás to komplikace je, ale věřím, že většina hráčů, kteří odcestovali do San Marina, se vrátí už dnes. Derby se hraje až v neděli, takže se na něj pořádně připravíme," říká strůjce slávistického úspěchu.

Radost, ale na druhé straně také obava, aby se mu hráči vrátili před rozhodující částí sezony zdraví.

Právě kvůli zdravotním komplikacím předčasně ukončili sraz národního týmu slávistický brankář Jan Pavlenka a záložník Jan Sýkora, který však kvůli karetnímu trestu stejně nemůže do derby zasáhnout.

„Člověk si samozřejmě přeje, aby se nikomu nic nestalo, ale v první řadě klukům úspěch v podobě reprezentace přeju," dodává Šilhavý.

Dukla v pauze vyzvala Ried

Slávisté mají nabitý program. Čeká je i tuzemský pohár MOL cup, a tak o přípravném zápase nemohla být ani řeč. „Zápasů nás čeká hodně, chtěli jsme jen trénovat. Absolvovali jsme ale utkání s týmem Sokol Kozojedy v rámci projektu Kopeme za fotbal," usmívá se trenér Slavie.

Jediným pražským ligovým týmem, který si přestávku zpestřil přípravným zápasem, byla Dukla, která jela na hřiště prvoligového rakouského Riedu, kde prohrála 1:2. Nápad tento zápas sehrát ale nakonec udělal trenéru Jaroslavu Hynkovi několik vrásek na čele.

„Kvůli drobným zraněním a absenci středních záložníků, kteří odjeli na své reprezentační srazy, jsme to chtěli odvolat, ale nepodařilo se za nás sehnat náhradu, tak jsme se museli doplnit o hráče juniorky," říká.

Přestávka je už za námi a liga se vrátí do svých kolejí. Konec týdne pak zpestří velké pražské derby.

Nepřehlédněte: Jarolím: 6:0? Po první půli jsem těch branek čekal ještě víc