Karvinští mezi českou fotbalovou smetánku vstoupili se vztyčenou hlavou a se sedmnácti body nečekaně okupují lichotivou šestou příčku. Své pochopitelně sehrálo i nováčkovské nadšení, podle trenéra Slovácka ale za úspěchy Severomoravanů nestojí jen tento faktor.

„To v žádném případě, jejich úspěchy nejsou pouze dílem nějaké počáteční euforie. Už je odehráno dvanáct kol, což má jinou vypovídací hodnotu, než když se vám povedou tři zápasy. Karviná má ve svém středu několik zkušených hráčů, o které se opírá, udělala několik zajímavých výsledků, z nichž vyčnívá například vítězství v Mladé Boleslavi," poznamenal Stanislav Levý.

Na řadu přišlo i video

Na svém novém stadionu Karviná dlouho držela neporazitelnost, o kterou přišla před čtrnácti dny v duelu s Teplicemi. Následně brala „pouhý" bod v dohrávce s Libercem a mohlo se zdát, že prochází krizí. Jenže minulý týden vyloupila Hradec Králové a posunula se na šesté místo ligové tabulky.

„Zápasy, kdy ztratili doma, jsme samozřejmě sledovali a ještě si je budeme na videu rozebírat. Jestli jsme objevili něco, čím bychom mohli soupeř překvapit nebo zaskočit, to ale samozřejmě prozrazovat nebudu," pousmál se lodivod Slovácka.

Sdílnější už byl při pohledu na silné stránky soupeře. Základem je podle něj velice kvalitně organizovaná defenzíva, ze které všechno vychází. „Hlavními útočnými zbraněmi jsou rychlý přechod do útoku a standardky. Musíme se na ně připravit komplexně, nikoliv třeba jen na jednoho hráče," upozornil Stanislav Levý.

Zapracovali na defenzivě

Tomu momentálně dělá radost zlepšená defenzíva. Slovácko v posledních čtyřech utkáních inkasovalo pouze tři branky, a to se utkalo s týmy ze špice tabulky jako jsou Plzeň a Slavia. Právě v Praze utrpěli modrobílí jedinou porážku z posledních pěti ligových duelů.

„Dostávali jsme spoustu zbytečných gólů po našich individuálních chybách. Na obranné hře jsme hodně pracovali a jsme rádi, že se to pozitivně projevilo. Věříme, že v tomto trendu pokračovat a potvrdíme ho i v Karviné," dodal Stanislav Levý, který bude moct ideální jedenáctku vybírat z kompletního ká­dru.

V základní sestavě jistě nebude chybě makedonský internacionál Veliče Šumulikoski. „Očekávám těžké utkání. Podle mě se diváci mohou těšit na otevřený fotbal. Blíží se závěr podzimní části a nás po Karviné čeká doma Hradec Králové. Každý bod se sice počítá, my ale musíme udělat všechno proto, abychom venku pokud možno vyhráli a dostali se do většího klidu," přeje si před nedělním utkáním kapitán Slovácka.

ČTĚTE TAKÉ: Daníček: V Karviné čekám úžasné prostředí, jedeme tam vyhrát