Krejčí měl dvě tutovky, jenže ani jedna neskončila gólem. „Víc mě mrzí nepovedená hlavička: chtěl jsem to trknout na zadní tyč, ale lízl jsem míč málo a neumístil ho, jak jsem chtěl."

A co střela z konce zápasu, která ani ne o metr minula tyč?
Vyřešil jsem to rychle, ale bohužel: šlo to vedle. Šancí jsme měli dost, ale neproměnili jsme je, což nás stálo tři body.

Čím to?
Náš problém se jmenoval špatná koncovka. Měli jsme tam dobré věci, ale nebyli jsme produktivní a nedávali šance. To je pak těžké zvítězit.

Cítili jste, že ve druhé půli Severním Irům docházely síly? Chtěli jste je dorazit?
Začátek jsme měli dobrý, ale pak jsme vypadli z tempa a ztráceli míče. Ve druhé půli jsme soupeře zatlačili a měli jsme tutovky. Škoda, že z toho nebyl aspoň jeden gól.

Mrzí vás ztráta o to víc, že příště hrajete s Německem, které vyhrálo v Norsku 3:0?
Samozřejmě, bude to náročný zápas. Čeká nás skvělý soupeř a musíme se na něj připravit. Mrzí nás, že jsme nezvítězili, ale šli jsme do zápasu naplno a máme se od čeho odpíchnout.

Co říkáte na to, že přišlo jen něco přes 10 tisíc lidí?
Škoda, že nebylo plno, ale my to neovlivníme. Kdybychom vyhráli, nalákali bychom fanoušky na další zápasy.

Ukázalo se hned v první kole, že Severní Irsko a Norsko budou vaši největší soupeři v bitvě o druhé místo ve skupině?
Němci jsou jasný favorit, ale pořád je to jen fotbal. Vzpomeňte si na kvalifikaci o Euro, kde byli Nizozemci jasný favorit a my je dvakrát porazili. Tenkrát jsme si dokázali, že se dá hrát s každým, ale taky si uvědomujeme kvalitu Němců, která je nesporná.

Jakou cenu má bod, který jste proti Severnímu Irsku získali?
To zjistíme až na konci, jestli nám budou dva ztracené body chybět. Chtěli jsme vyhrát, ale nedávali jsme tutovky. Škoda, snad příště.