Liberec byl od pátku až do úterý v karanténě kvůli infekčnímu virovému onemocnění, trenér Trpišovský ale nakonec mohl postavit až na zraněné Pokorného s Barošem od začátku všechny členy obvyklé základní sestavy.

Slovan hrál první zápas od minulého pondělí a prohry 0:1 na Slavii, přesto prožil podobně skvělý úvod jako v 1. kole skupiny Evropské ligy proti Karabachu. V Ázerbájdžánu Sýkora gólem v jedenácté sekundě stanovil nový rekord soutěže a tentokrát se Liberec prosadil po 40 vteřinách.

Breite vysunul do brejku Sýkoru, který došel do vápna, přihrávkou našel Komličenka a ten střelou k tyči otevřel skóre. Sýkora se podílel na páté z poslední šesti branek Slovanu v Evropské lize.

Slovanu vedení dlouho nevydželo

Severočeši byli při chuti a v osmé minutě měl další šanci Hovorka, jehož hlavičku vyrazil gólman Glykos. Jenže stejně jako s Karabachem i tentokrát Liberec ještě v úvodní desetiminutovce o vedení přišel. Sýkora se snažil zastavit unikajícího Rodriguese, při pádu ve vápně nešťastně zahrál rukou a kapitán soupeře Athanasiadis nařízenou penaltu proměnil, i když Dúbravka vystihl směr přízemní střely.

Poté působil aktivněji řecký celek, podporovaný U Nisy tisícovkou hlučných fanoušků, ale domácí všechny jeho nebezpečné akce do konce první půle ustáli. Po přestávce nasadil kouč Trpišovský místo Bartla Ekpaie a Liberec začal druhé dějství náporem. V 56. minutě zahrál přímý kop Bartošák a Folprecht na zadní tyči těsně nedosáhl na míč.

Hovorka vyrovnání odmítl

V 76. minutě mohl rozhodnout Komličenko. Na hranici vápna se k němu vrátil odražený balon, ale ruský útočník ve vyložené šanci napálil tyč. Za šest minut přišel po první šanci PAOK v druhé půli trest. Leovac zacentroval z levé strany do vápna, Athanasiadis vyskočil nejvýše a vstřelil hlavou svůj druhý gól v utkání. V 89. minutě ještě mohl zachránit remízu Hovorka, ale hlavou z malého vápna přestřelil.

Liberec tak v šestém utkání této sezony Evropské ligy poprvé prohrál a po úvodní remíze 2:2 na hřišti Karabachu je ve skupině J s jedním bodem na kontě na nepostupovém třetím místě tři body za PAOK a Fiorentinou, kterou přivítá 20. října.

Evropská liga - 2. kolo základních skupin:

Slovan Liberec - PAOK Soluň 1:2 (1:1)
Branky: 1. Komličenko - 10. z pen. a 82. Athanasiadis. Rozhodčí: Bognar - Buzás, Varga - Farkas, Solymosi (všichni Maď.). ŽK: Sýkora, Bartošák - Leovac, Varela, Caňas, Rodrigues. Diváci: 8880.

Sestavy:
Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Hovorka, Bartošák (79. Baroš) - Breite, Folprecht (73. Karafiát) - Bartl (46. Ekpai), Sýkora, Vůch - Komličenko. Trenér: Trpišovský.
PAOK: Glykos - Matos, Varela, Tzavellas, Leovac - Caňas, Cimirot - Rodrigues, Šachov (73. Thiam), Campos (59. Mystakidis) - Athanasiadis (86. Crespo). Trenér: Ivič.