Severočeši si doma v úvodním zápase chtějí vytvořit dostatečný náskok vzhledem k náročným klimatickým podmínkám, které je čekají za týden v odvetě.

"Je pro nás trochu nevýhodou, že se odveta bude hrát v Izraeli. Tam v současnosti panuje vysoká vlhkost vzduchu a hrozné horko, takže bude naším cílem si doma vytvořit takovou pozici, abychom pak výsledek v tom pekle nemuseli moc honit a mohli tam hrát v uvozovkách bezpečně," řekl nový liberecký trenér Jindřich Trpišovský, který se Slovanem nejprve na úvod sezony prohrál 1:2 v Superpoháru v Plzni a v neděli zvítězil v 1. ligovém kole doma nad Mladou Boleslaví 4:2.

"Dokázali jsme otočit skóre, což je pro hráče určitě povzbuzení. Musíme se ale zlepšit v defenzivě, abychom pokud možno nedostali branku," dodal. "Bylo dobré vyhrát o dva góly, ale neinkasovat. Takže ne 4:2, ale 2:0 by bylo určitě lepší," doplnil útočník Josef Šural.

Na izraelský klub už narazila Sparta

Kirjat Šmona není pro české kluby neznámým soupeřem, v sezoně 2012/13 na něj narazila ve skupině Evropské ligy Sparta. Pražané doma vyhráli 3:1, venku remizovali 1:1 a jeden z gólů na Letné dala i čerstvá liberecká posila, stoper Ondřej Švejdík. "Na Šmonu mám dobré vzpomínky, dal jsem gól. Tento soupeř je hratelný a můžeme postoupit dál," uvedl Švejdík.

Zatímco Liberec už odehrál v nové sezoně dva soutěžní duely, soupeře čeká U Nisy premiéra. V pohárech jedenáct zápasů po sobě nevyhrál, Severočeši jej ale v žádném případě nepodceňují. "Je to druhý tým izraelské ligy, to nemůže být náhoda. Rozhodně nejde o slabý celek," řekl Trpišovský.

Hlavní oporou Hapoelu je podle něj brazilský stoper Kassio. "Je to hráč, od kterého to hodně vychází. Čeká nás tým, který je kombinačně vyspělý, s velice dobrou základní rozehrávkou a fyzicky vyspělými, urostlými hráči," nastínil Trpišovský, který viděl soupeře v jednom utkání na soustředění v Nizozemsku. "Mají také nějaké slabiny, kterých se pokusíme využít. Vidím to tak padesát na padesát," dodal.

Zápas začne zítra v 19:00 a přímý přenos odvysílá ČT Sport.