Liberecký fotbalista Andrej Kerič se už brzy může stát hráčem Sparty. Pražský klub v pondělí znovu potvrdil svůj zájem získat chorvatského útočníka, o kterého se v minulých dnech ucházela také Plzeň. Sparta hodlá v příštích dnech se Severočechy znovu usednout k jednacímu stolu.

Za Spartu jedná o přestupu talentovaného kanonýra personální ředitel Jakub Otava, který ČTK potvrdil, že zájem úřadujícího mistra neutuchá, spíše naopak. „Liberci jsme minulý týden učinili konkrétní nabídku a v příštích dnech bychom rádi znovu zahájili konstruktivní jednání, které by přineslo dohodu,“ uvedl Otava.

Hráčův agent Pavel Paska intenzivní zájem z Letné potvrdil. „Sparta mi dala konkrétní nabídku pro hráče a podle mých informací nabídku dostal také Slovan Liberec. Už v úterý by mělo dojít k přímému jednání mezi kluby,“ řekl Paska.

Sparta oznámila zájem o čtyřiadvace­tiletého Keriče už před týdnem při startu zimní přípravy, krátce poté se ohlásila také Viktoria Plzeň. Vedoucí tým ligové tabulky dnes získal Martina Filla z norského Stavangeru a je otázkou, zda bude ještě stát o dalšího ofenzivního hráče.