Devatenáctiletý Černý otevřel skóre zápasu v 11. minutě střelou do protipohybu brankáře a druhý zásah domácích přidal chvíli nato Linhart. Příbramský útočník, který se dostal do nominace až díky zdravotním potížím sparťanské dvojice Juliš, Pulkrab, zaznamenal první gól za jednadvacítku.

Čtěte také: Skvělý debut! Jankto v nároďáku potvrdil formu z Itálie: Snad jsem se ukázal

Další branky přidal český tým až v závěru poločasu. Černý si nejprve naběhl na přihrávku Čermáka a v nastavení pak záložník Ajaxu završil hattrick, když dorazil Nečasovu střelu. V jednadvacítce si vylepšil bilanci na šest branek v devíti zápasech.

"První gól jsem dobře trefil mezi nohama, takže to bylo dobře a rychle vyřešené. U ostatních bylo vidět, že jsme hladoví a chceme dávat góly. Ukázali jsme, že jsme udělali přesně to, co jsme si řekli před zápasem," řekl v rozhovoru pro Českou televizi Černý.

Lavičku vyzdvihl ofenzivní kvalitu

Po přestávce domácí výrazně ubrali z tempa, ale Slovensko vedené českým trenérem Pavlem Hapalem toho dokázalo využít jen jednou. Díky nedůsledné obraně domácích se dostal k míči Šafranko a s pomocí teče překonal debutujícího brankáře Maceje, který o pauze nahradil Vejmolu.

"V prvním poločase jsme chtěli hrát aktivně a to se povedlo. Výsledkem byly i rychlé góly, které mužstvo uklidnily a dodaly mu sebedůvěru. Po přestávce jsme od toho ustoupili a Slováci se vrátili do zápasu," uvedl trenér Vítězslav Lavička, kterého potěšilo, že se tým vyrovnal s absencí opor Patrika Schicka, Jakuba Jankta a Antonína Baráka.

"Jsem rád, že máme takovou ofenzivní kvalitu. Kluci dokážou improvizovat, vyhovět si, ale pořád tam jsou chyby, na kterých musíme zapracovat, aby to příště bylo lepší," dodal kouč. Další přípravný duel s jednadvacítkou ho čeká už v pondělí v Kielcích proti Polsku.

Nepřehlédněte: Ústecká premiéra se povedla. Repre nasázela Litvě trojku