Ibrahimovic se v Malmö narodil, v letech 1999-2001 tady rozjel úspěšnou kariéru a ve středu si na stadionu Swedbank poprvé zahrál v roli soupeře. Vstupenky do jednadvacetitisícové arény byly rozebrány už během 28 minut, ale čtyřiatřicetiletý kanonýr si ve městě pronajal hlavní náměstí, aby zápas na velkoplošné obrazovce mohlo sledovat dalších deset tisíc fanoušků.

"Bylo to jako ve snu, krásný moment pro mě i mou rodinu. Tady všechno začalo. Měl jsem husí kůži a cítil se znovu jako doma," řekl Ibrahimovic novinářům.

V 50. minutě zvýšil tvrdou střelou na 3:0 a byl to pro něj první zásah v Lize mistrů po téměř roce. Z úcty k bývalému klubu však Ibrahimovic branku neslavil, velkou radost nedával najevo ani při trefách spoluhráčů.

Bouřlivý aplaus

Když bývalý fotbalista Ajaxu Amsterodam, Juventusu Turín, Interu Milán či Barcelony pět minut před koncem odcházel ze hřiště, diváci ho odměnili bouřlivým aplausem. "Vrátil jsem se a navíc dal gól. Jsem velmi šťastný. Od začátku máme s fanoušky Malmö krásný vztah," konstatoval Ibrahimovic.

Brazilský spoluhráč Thiago Silva historicky nejlepšímu střelci PSG ve středu také zapůjčil kapitánskou pásku. "Thiago mě požádal, jestli by mohl být Zlatan kapitán, a všichni jsme s tím souhlasili. Bylo to pro něj mimořádné, takže jsme ho chtěli podpořit. Střídali jsme ho, protože jsme chtěli dát publiku šanci se s ním rozloučit, navíc jsme v té době už měli zápas vyhraný," uvedl trenér francouzského týmu Laurent Blanc.

Přiznal však, že Ibrahimovicův velkolepý návrat tým trochu rozptyloval. "Málem jsme zapomněli, že hlavní věcí je kvalifikace do osmifinále. Ale nakonec jsme to zvládli a odehráli utkání ve své režii. Odvedli jsme fantastickou práci a v úvodní čtvrthodině ukázali Malmö, že to myslíme vážně a jsme odhodlaní zvítězit," dodal padesátiletý kouč.