Den po vítězném finále nad Itálií (4:0) přivezlo hrdiny z Kyjeva letadlo s nápisem "Jsme hrdí na náš národní tým." Hráči byli oblečeni v červenožlutých týmových tričkách a modrých šortkách.

Španělské fotbalisty, kteří jako první v historii vyhráli tři velké turnaje za sebou, po příletu uvítali v Paláci Zarzuele král Juanem Carlosem I. se svou rodinou a pak se tým vydal napospas oslavné jízdě za fanoušky do centra Madridu v otevřeném dvouposchoďovém autobuse.

Během cesty hráči zpívali, chlubili se trofejí a stříkali po bouřícím davu šampaňské. Party vyvrcholila za přítomností desetitisíců lidí na místě tradičním oslav - náměstí Cibeles. V obrovském vedru pořadatelé oslav na fanoušky stříkali vodou z hadic.

Jásající dav skandoval jména svých hrdinů a přál si, aby se ujali vlády nejen nad evropským a světovým fotbalem, ale i nad celou zemí, která se zmítá v ekonomické krizi. "Řešení našich problémů je jednoduché: vláda premiéra Del Bosqueho a jeho ministři," stálo dnes v listu El Mundo.

Španělé tak prý druhý večer po sobě absolutně zapomněli na vysokou nezaměstnanost, miliardové půjčky od Evropské unie a další důvody hluboké krize.