"Hned po středečním zápase s Leicesterem jsem letěl soukromým letadlem do Portugalska, abych byl s otcem v jeho nejtěžších okamžicích. Teď už je vše pod kontrolou. Je silný a daří se mu už lépe," řekl Mourinho po nedělní výhře nad Crystal Palace, která mu přinesla už třetí anglický titul.

Oslavil ho s rodinou. "S týmem jsme neměli nic naplánováno. Na to bude čas po sezoně," uvedl dvaapadesátiletý Portugalec.

Už teď myslí na další titul. "Vždy se o to budu snažit. Až nastane den, kdy nebudu cítit touhu po dalších titulech, bude čas skončit. Ale ten den ještě rozhodně nenastal. Touhu mám stále," prohlásil Mourinho. "Pořád si užívám tu únavu po náročných zápasech. Vím, že jsem na správném místě, a v Chelsea zůstanu, dokud mě tu pan Abramovič (majitel Chelsea) bude chtít."

Na kontě má ligové triumfu s Portem, Interem Milán, Realem Madrid, ale triumfu v anglické Premier League si cení nejvíce.

"Nejsem zrovna nejchytřejší co se týká vybírání klubů a zemí. Po odchodu z Realu Madrid jsem si mohl vybrat jiný klub a jinou soutěž, kde bych měl boj o titul jednoduší, ale já si zvolil nejtěžší ligu na světě. Vybral jsem si klub, ve kterém jsem byl už při prvním angažmá šťastný. Byl to risk, o to větší radost mám, že přišel další titul," prohlásil Mourinho.