Rekord první: Stal se prvním fotbalistou v historii soutěže, který dokázal ve finále skórovat za dva různé vítězné kluby.

"Od chvíle, co jsem přišel do klubu, jsem byl na tenhle moment připravený," hlásil s úsměvem od ucha k uchu Ronaldo.

Rekord druhý: Ten už padl dříve - ještě před finále překonal čtrnáctibrankové maximum Lionela Messiho ze sezony 2011/2012 a Josého Altafiniho z ročníku 1962/1963. Portugalský kanonýr se nakonec díky penaltě z Lisabonu (ve 120. minutě) zastavil na 17 gólech.

"Byla na mě obrovský tlak, ale právě ten ze mě dělá lepšího hráče. Real na cestě za desátým triumfem v Lize mistrů získal i několik rekordů a to je prostě parádní," dodal.

Celkem dal nejlepší fotbalista světa za loňský rok v Lize mistrů už 67 gólů a vyrovnal bilanci svého velkého rivala Argentince Lionela Messiho z Barcelony. Před nimi je v historické tabulce pouze někdejší hvězda Realu Madrid Španěl Raúl s 71 zásahy.

Brankou proti Atléticu devětadvacetiletý Ronaldo navázal na finále z roku 2008. Tehdy se v Moskvě trefil za Manchester United a přispěl k remíze 1:1 s Chelsea po 90 minutách a prodloužení. V následném rozstřelu sice Ronaldo neproměnil, nakonec ale slavil vítězství 6:5 na penalty.

Druhý triumf přidal o šest let později, přitom v sobotu proti Atléticu vůbec nemusel nastoupit. Před finále ho totiž trápilo zranění lýtka.

"Byl to risk, ale nakonec to stálo za to. Vyhráli jsme," řekl Ronaldo, který v Lisabonu prožil zcela jiné finále než v roce 2004, kdy na mistrovství Evropy s Portugalskem nečekaně prohrál s Řeckem.