"AS Řím je plný hvězd. Kdybych si měl jednoho hráče vybrat, tak je to Francesco Totti. Trochu bych ho mohl přirovnat k Pavlu Horváthovi. Má už 39 let a pořád hraje vrcholový fotbal. Klobouk dolů. Věřím, že zítra nastoupí a hlavně doufám, že se neprosadí," řekl Ďuriš na dnešní tiskové konferenci.

"Nevidí se to v dnešní době často, že by hráč byl věrný jednomu klubu celý život. Mnohokrát už mohl přestoupit, když AS Řím nehrál o špičku italské ligy, ale stále věřil svému klubu. Pro fanoušky je to určitě ikona, která zůstane v Říme zapsaná doživotně," přidal osmadvacetiletý útočník.

Zaskočí Viktoriáni po Neapoli i AS?

Plzeň se naposledy s italským soupeřem střetla před třemi roky, kdy ve vyřazovací fázi Evropské ligy zdolala Neapol po překvapivě hladkých výhrách 3:0 venku a 2:0 doma. "Věřím, že na to navážeme a hlavně doma uspějeme. Věřím, že vstoupíme do zápasu dobře. Budeme se snažit hrát ten náš typický domácí útočný fotbal," konstatoval Ďuriš.

Rád by se spoluhráči ukončil devítizápasovou šňůru bez vítězství v pohárech. Naposledy český mistr před rokem porazil rovněž v úvodním duelu skupiny EL Dinamo Minsk 2:0. "Sám jsem o tom ani nevěděl, že naše série už je tak dlouhá. Každý zápas je jiný a věřím, že hlavně v domácím prostředí budeme hrát nátlakový fotbal a uspějeme," prohlásil rodák z Uherského Hradiště.

Psali jsme: Kouč Plzně Pivarník: Tottiho ani Džeka neřeším. AS Řím mě zajímá jako tým