Od začátku hrál naposledy druhý jarní duel ve Zlíně, před měsícem v Karviné se dostal na hřiště v průběhu zápasu a vstřelil gól. „Jsem rád, že jsem dostal šanci proti Dukle a těší mě, že jsme vyhráli 2:0," řekl Ivanschitz.

Boleslav pohár neobhájí. Druholigové Opavě nedala ani gól
Boleslav pohár neobhájí. Druholigové Opavě nedala ani gól

Trenér Viktorie Zdeněk Bečka ocenil Ivanschitzovo přístupem v tréninku a rozhodl se mu dát šanci v soutěžním utkání. „A navíc po nelichotivých výkonech mužstva jsme museli něco změnit. Rozhodli jsme se, že momentální složení středové řady bude Hořava, Hrošovský, Ivanschitz. Proti Dukle Andy splnil to, co jsme od něj očekávali," konstatoval Bečka.

Ivanschitz svoji roli v týmu těžce nesl. „Nebylo pro mě jednoduché sedět na lavičce a za tu situaci jsem nebyl rád. Vypadl jsem ze sestavy a pak přišlo zranění, což nebylo lehké období. Z lavičky jsem nemohl moc věcí ovlivnit. Na mém přístupu se ale vůbec nic nezměnilo. Jsem profík a musím trénovat naplno. Pomohlo mi, že jsem v poslední době dobře potrénoval a teď po změně trenéra dostávám šanci. Budu dělat všechno pro to, abych byl na hřišti co nejčastěji," uvedl fotbalový světoběžník.

František Rajtoral spáchal sebevraždu. U Doosan arény vzniklo pietní místo.
Rajtoralovi chyběla rodina, shodli se hráči. Má pozitivní vliv, říká Hašek

Ivanschitz v tomto týdnu s týmem prožíval tragické úmrtí bývalého viktoriána Františka Rajtorala. „S Frantou jsem nikdy nehrál, ale znal jsem ho jako fotbalistu. Tento týden byl pro nás strašně těžký a celý klub, hráči a fanoušci si zaslouží velký respekt za to, jak tuto složitou situaci zvládli," povídal Ivanschitz.

Viktoriáni chtěli v sobotu vyhrát i kvůli Rajtoralovi a budou za něj bojovat i ve zbytku sezony. „V kabině jsme si řekli, že se po té nešťastné události musíme ještě více semknout, utvořit jeden tým a táhnout za jeden provaz. Já věřím, že pokud takhle budeme bojovat, tak jsme schopni Slavii předehnat a získat mistrovský titul. Dneska jsme ukázali, že se s námi musí počítat," uzavřel Ivanschitz.

Vyprodaná Budvar aréna v Českých Budějovicích viděla dramatický zápas Českých hokejových her mezi Českem a Švédskem.
Češi ovládli divokou přestřelku. Švédům nasázeli osmičku a slaví prvenství