"Stačí", aby africký tým příště prohrál s Ruskem (jemuž půjde o všechno) a Korea porazila Belgii (ta má postup jistý)… Znamená to, že všechny tři týmy mají dál šanci.

Po první půli vedli po trefách Slimaního, Hallíše a Džabúa už 3:0, po pauze snížil Son Hung-min, ale na druhé straně odpověděl Brahímí a Alžířané jako první africký tým v historii dali v jednom zápase MS čtyři góly. Korejci už jen zkorigovali stav.

Bosenský trenér Alžírska Vahid Halilhodžič po úvodní smolné prohře s Belgií razantně protočil sestavu. Do základní jedenáctky postavil hned pět nových hráčů a změny se vyplatily. Severoafrický celek zaskočil soupeře počátečním náporem, na který Korea nedokázala najít protizbraň.

Alžířané jen za první čtvrthodinu vyslali čtyři střelecké pokusy, o jeden více než v duelu s Belgií. Zaskočení Korejci prvním třem šancím odolali, v 26. minutě už ale prohrávali. Slimaní se vřítil mezi stoperskou dvojici, ukázal velký důraz a obloučkem překonal brankáře.

Ještě než se asijský celek vzpamatoval, inkasoval za další dvě minuty podruhé. Důrazný stoper Hallíš po rohovém kopu přetlačil korejského brankáře a hlavou vsítil svůj druhý reprezentační gól v kariéře.

Alžířané za 28 minut dnešního duelu dali tolik branek, co za předchozích 11 hodin a 25 minut hry na světových šampionátech. Ani po druhém gólu ale neubrali na tempu a v 38. minutě zasadili třetí úder. Poté, co rozebrali obranu, vstřelil svou druhou branku v národním týmu také Džabú.

Korejci předvedli v první půli zoufalý výkon, který nejlépe dokumentovala nula v kolonce střel.

Přišla bouřka v kabině. A po změně stran výrazně přidali a rychle snížili. Son Hung-min v 50. minutě převzal dlouhý balon, otočil se s ním a propálil alžírského brankáře. Asiaté ožili, Ki Song-jungovu střelu ale skvěle vytáhl z růžku brankář Mbuhli.

V 62. minutě ovšem soupeř výborně zakombinoval, Brahímí sám před gólmanem nezaváhal a mohl se radovat z premiérové reprezentační trefy. Alžírsko jako první africký celek v historii v jednom utkání světového šampionátu vstřelilo čtyři branky.

Korejci se nevzdali, Ku Ča-čchol v 72. minutě snížil na 2:4, ale to bylo vše. Alžírsko tak slaví svou nejvyšší výhru na světových šampionátech a první po 32 letech.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina H:

Korea - Alžírsko 2:4 (0:3)
Branky: 50. Son Hung-min, 72. Ku Ča-čchol - 26. Slimaní, 28. Hallíš, 38. Džabú, 62. Brahímí. Rozhodčí: Roldan - Díaz (oba Kol.), Lescano (Ekv.). ŽK: I Jong, Han Kuk-jong - Búghirra. Diváci: 42.732.
Korea: Čung Song-rjong - I Jong, Hong Čong-ho, Kim Jong-kwon, Jun Sok-jong - I Čong-jong (64. I Kun-ho), Ki Song-jung, Han Kuk-jong (78. Či Tong-won), Son Hung-min - Pak Čchu-jong (57. Kim Šin-uk), Ku Ča-čchol. Trenér: Hong Mjong-po.
Alžírsko: Mbuhli - Mandí, Búghirra (89. Bilkalím), Hallíš, Misbáh - Medžání, Bin Tálib - Fighúlí, Brahímí (77. Lacín), Džabú (73. Ghilas) - Slimaní. Trenér: Halilhodžič.

Tabulka:
1. Belgie 2 2 0 0 3:1 6
2. Alžírsko 2 1 0 1 5:4 3
3. Rusko 2 0 1 1 1:2 1
4. Korea 2 0 1 1 3:5 1