"Je to příjemné, užívám si to. Uvidíme, jestli to bude pokračovat, ale věřím, že ano," řekl Rajtoral, který v poslední době pomáhá Plzni k důležitým výhrám v boji o titul.

V posledním podzimním kole v Jablonci se vybojovaným míčem v nastavení přičinil o vítěznou branku spoluhráče Radima Řezníka a tentokráte v Hradci sám vstřelil rozhodující gól. Po centru od Jana Kovaříka se z voleje opřel do míče a ranou na zadní tyč překonal domácího brankáře.

"Ten balon letěl celkem dlouho. Nechci machrovat, ale zas tak těžké to nebylo. Na tréninku trénujeme voleje, našel jsem si tam ten prostor a doufal, že ke mně balon přiletí. Byl z toho gól, takže super," pochvaloval si osmadvacetiletý hráč.

Pěkný gól se mu povedlo dát i před týdnem s Českými Budějovicemi, kdy se trefil krásně pod břevno. "Říkal jsem si i dřív, že bych dával góly, ale nešlo to. Teď je to celkem dobré. Hlavně že ty góly vedou ke třem bodům. Kdyby to bylo jen k remíze, nebylo by to takové," podotkl.

Jeho přínos si pochvaloval i kouč Miroslav Koubek. Přitom kdyby se v závěru přípravy vážně nezranil Řezník, zřejmě by Rajtoral nezačal jaro v základní sestavě. "Jsem jeho hrou potěšený. Dneska bych ho hodnotil jako našeho nejlepšího hráče, podal skvělý výkon," liboval si Koubek.

"V přípravě jsem viděl, že je to naprosto znovuzrozený člověk, který doslova srší energií. Raduje se z každého tréninku, z každého dne, kdy může být na hřišti. Vůbec nemá žádný psychický problém, je plný optimismu, strašně pozitivně myslí," dodal Koubek.

Rajtoralův gól znamenal, že Plzeň využila sobotního zaváhání Sparty v Ostravě a odskočila v čele ligy na rozdíl tří bodů. "O něco jsme se vzdálili, ale soutěž je ještě dlouhá. Uvidíme," podotkl Rajtoral. "Jestli Sparta vyhraje, prohraje nebo remizuje, to nemá na nás žádný vliv. Do každého zápasu teď jdeme s tou největší motivací," dodal.