V domácím prvoligovém duelu, v němž Zbrojovka zdolala Liberec 1:0, střídal už v 65. minutě ještě za bezbrankového stavu. A nelíbilo se mu to.

Místo něj vyběhla na trávník ukrajinská posila z VfB Stuttgart Boris Tašči. „Byl jsem určitě naštvaný, že jsem střídal. Myslím si, že když hrajeme 0:0 a dal jsem deset gólů za sezonu, neměl bych střídat. Ale trenér to tak prostě udělal, což neovlivním,“ povídal osmadvacetiletý útočník.

Psali jsem: Odejde, nebo zůstane? Brněnského útočníka Škodu nově lanaří čínský klub

V úterý končí také v Číně přestupní termín a urostlého forvarda tak čeká jaro ve Zbrojovce. „Dozvěděl jsem se, že to je definitivní. Vše se prezentovalo tak, že brněnský i čínský klub jsou domluvení, ale nebyla to pravda. Ani nejsem tolik zklamaný, protože už předtím měl přestup vyjít, neupínal jsem se na to,“ řekl.

V zimní přestávce měl nakročeno do německého Aue nebo ruských klubů Orenburgu a Machačkalou. Ze všeho sešlo. „Šance byla, bohužel se to nepovedlo. Udělám všechno pro to, abych přestoupil v létě,“ doplnil útočník. „Teď to chce přidat gól či asistenci a doufat, že se bude dařit týmu i mně,“ přál si.

Pohled trenéra„Měli jsme ústní debatu, zda je Michal Škoda nachystaný na utkání, a byl. Odvedl průměrný zápas. Střídání je na mně a ne na hráčích. Chtěl jsem Borisem Taščim zvýraznit náš důraz, což se povedlo.“
Svatopluk Habanec, trenér Zbrojovky

Čtěte také: Zbrojovka zvládla domácí premiéru, spasila ji vítězná hlavička Řezníčka