Říká se, že nové koště dobře mete. Na Spartě sice rázně zametli s kádrem z loňské sezony, ale ve hře zůstává nadále spousta nepořádku a chaosu. Trenér Stramaccioni má nad čím přemýšlet, Crvena Zvezda totiž porazila jeho tým naprosto zaslouženě a do pražské odvety dorazí za týden s dvougólovým náskokem.

Do základní jedenáctky Pražanů zařadil italský kouč šestici letních posil. Největším překvapením bylo nasazení Lukáše Juliše na levé křídlo sestavy. Diskutovaný post „desítky“ svěřil lodivod Letenských Martinu Frýdkovi.

Crvena Zvezda vlétla do zápasu aktivně a Sparta měla s jejími útoky hodně práce. Ve 13. minutě hostující celek propadl při bránění standardní situace a Bělehrad se ujal vedení. Janko a spol. byli směrem dopředu prakticky nuloví a mohli být rádi, že domácí nevyužili další příležitosti.

Derby pražských S. Ilustrační foto.
Hlas z regionů: Ligu by měla vyhrát Slavia

Andrea Stramaccioni vytáhl po přestávce z rukávu hned dvě střídání a fotbalisté v rudých dresech přece jen trochu vyrovnali hru. Přišel ale další nedůraz v defenzivě a srbský tým navýšil vedení. Guélor Kanga dostal od sparťanské obrany dáreček v podobě spousty času a prostoru a krásně umístěnou střelou překonal Dúbravku. Slovenský brankář zřejmě neměl při zákroku čisté svědomí.

Spartu čeká v domácí odvetě pořádná fuška. S podobnou hrou se jí ale bude bělehradský náskok dotahovat velice těžko.

Fanoušci fotbalistů Slavie. Ilustrační foto.
Český fotbal táhne. Jde o levnou zábavu, prodraží ji až věrnost