Celek z města Pao-ting hraje čínskou druhou nejvyšší soutěž. „Ve středu jsem dal souhlas, aby hráčští agenti Jiří Stejskal s Pavlem Zíkou jednali o konkrétních podmínkách angažmá. Dělá se maximum, aby záležitost dopadla do úspěšného konce," potvrdil majitel Zbrojovky Václav Bartoněk.

Čtěte také: Jablonský po debutu za Zbrojovku: Doma to musíme víc rozbalit 

Megalomanským nabídkám z Číny v poslední době nekonkurují ani největší světové kluby. Finančně si polepší také hráč. „Těsně před tréninkem mi o zájmu řekl majitel. Pro mě i pro klub by to bylo zajímavé. Jestli to vyjde, všichni budou spokojení," sdělil Škoda.

Jasné je přinejmenším to, že rozhodnutí padne do úterý. Na konci února totiž vyprší v Číně přestupní termín. „Nemáme přehnané požadavky. Sdělili jsme kategoricky svoje představy na základě zdravého rozumu a dali jsme plnou moc hráčské agentuře, aby se proces nekomplikoval, nevstupujeme do něho. Je to v rukách agentů a podle poslední informace se jedná o konkrétních podmínkách hráče, už nejde ani tak o nás," líčil Bartoněk.

Za nejlepšího střelce podzimní části soutěže může klub získat tučné odstupné, ale částku nezveřejnil. „Jednání zásadně není o extra pozitivním dopadu ekonomiky, na druhou stranu jde o standardní finanční náhradu, jakou za českého hráče lze dostat, když máte přízeň štěstěny. Z Michala cítím, že to chce absolvovat, nebudeme proti tomu stavět bariéry," podotkl klubový boss.

Zájem projevily i německé či ruské kluby

Osmadvacetiletý Škoda na podzim nastřílel deset branek a táhl Zbrojovku. Mezi vážnými zájemci o jeho služby se objevily například německé Erzgebirge Aue a v poslední době ruské kluby Orenburg s Machačkalou. „Když jsem začal přípravu, věřil jsem, že přestup vyjde. Bylo to blízko, jenže nic nedopadlo. Ve středu už jsem říkal, že na to kašlu a nebudu nic řešit. Jestli tohle vyjde, budu jedině rád, ale to jsem si myslel už o Aue či Orenburgu," pravil Škoda.

V létě vábil čínský klub také jeho bratra Milana, útočník pražské Slavie však nakonec zůstal. „Čína mě vůbec nenapadla, určitě ji chci zkusit. Zamyslel jsem se, jak by to bylo s rodinou, mám dvě malé děti. Nějakou dobu bych tam byl sám, ale myslím, že bychom se s tím srovnali," uvažoval brněnský forvard.

Na zítřejší utkání s Libercem se připravuje se Zbrojovkou, klub přitom už získal náhradu, když přivedl třiadvacetiletého ukrajinského fotbalistu Boryse Taščiho z VfB Stuttgart. „Zatím tu Škoda je a chystáme se, jako by se nechumelilo. Počítám, že k dispozici bude, na druhou stranu jsem rád, že jsme okamžitě reagovali na možnost přivést Boryse, který zvýšil konkurenci," doplnil brněnský kouč Svatopluk Habanec.

Nepřehlédněte: Soud zamítl stížnosti fanoušků Slavie proti policejnímu zákroku