Ve třetí minutě nastaveného času se z přímého kopu opřel do míče, jeho přízemní střela se od tyče a přes kopačky Doška a Klesnila odrazila do sítě Slovácka a potom už vypukla olomoucká euforie. Sigma prolomila střelecké prokletí, získala nesmírně cenné tři body, na kterých měl lví podíl útočník Jan Schulmeister.

„Je úplně jedno, kdo dá gól. Důležité je, že tam po dlouhé době konečně spadlo a že si z horké půdy odvážíme tři body,“ uvědomoval si Schulmeister, který byl původně označen jako střelec vítězné olomoucké branky, nakonec se však v oficiálním zápise objevilo premiérově jméno Zdeněk Klesnil.

Jak se vám povedlo přehrát Slovácko na jejich půdě a navíc v oslabení o vyloučeného Rossiho?

Semkli jsme se, protože jsme si ze Slovácka chtěli minimálně bod odvézt. Myslím si, že ten jsme si určitě zasloužili. Nechtěli jsme hlavně dostat gól, v závěru přišla situace ze standardky, díky které jsme zápas rozhodli. To nás samozřejmě moc těší.

Věřil jste, že i o deseti můžete zápas dotáhnout do vítězného konce?

Jo, věřil, protože to podle mě ani nešlo moc poznat, že nás bylo o jednoho méně. Pořád jsme se snažili dostávat do těch šancí, centry jsme tam pořád zkoušeli dávat. Byly tam nějaké závary, neříkám, že nějaké stoprocentní šance, ale pro ten gól jsme si na rozdíl od soupeře šli.

Můžete popsat rozhodující standardní situaci z vašeho pohledu? Chtěl jste to opravdu takhle trefit na přední tyč?

Jo, protože než jsme to kopl, tak zamnou přišel Alde Škerle, ať to vystřelím na bránu, že oni tam budou nabíhat a buď to budou tečovat nebo to tam nějak spadne. Tak jsem to vystřelil a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Viděl jste, že mají hráči Slovácka špatně postavenou zeď, nebo jste to takhle řešil hlavně kvůli radě spoluhráče?

Ne, prostě jsem chtěl jenom dobře trefit balon, aby to letělo mezi tyče a aby tam byla možnost tečovat.

Vypadalo to, že jste chtěli tři body daleko víc než domácí. Hráli jste v oslabení a přesto útočili, kdežto Slovácko se nezmohlo vůbec na nic.

Asi jo. Jestli můžu mluvit za sebe, tak jsem se tak cítil i v zápase. Šlo vidět, že hrajeme lépe než domácí. Myslím, že jsme si dnes ty tři body zasloužili.

Po domácím zápase s Českými Budějovicemi se vám start do jara moc dobře nehodnotil. Dnes jste si to vynahradili?

Já bych to tak neviděl. První jarní kolo s Budějovicemi bylo těžké, protože soupeř byl zalezlý. Uhráli jsme bod, neprohráli jsme a dneska si odvážíme tři.

Vnímali jste nějak výsledek Baníku který hrál téměř současně zápas s Jabloncem?

Ne, my hledíme sami na sebe a chceme v každém zápase bodovat. Jak hraje Baník je samozřejmě taky důležité, ale v první řadě nás zajímá náš výkon a naše výsledky. Je pravda, že jsem to slyšel o poločase, jak výsledek z Ostravy hlásili, ale to po nás v tu chvíli nebylo až tak podstatné.

Díky oběma výsledkům jste ale opustili pásmo sestupu. Je to pro vás úleva, nebo víte, že ještě nemáte zdaleka vyhráno?

Liga teprve začala, ještě zbývá spoustu kol a stát se může všechno. Když budeme ale předvádět takové výkony jako dnes, tak věřím, že se nám to povede.

Berete svůj zásadní podíl na vítězném gólu jako takovou satisfakci za vaše výkony v posledních zápasech?

Já se snažím odvádět takové výkony, abych mohl vrátit trenérovi důvěru, kterou mi dal už ve druhém zápase. Je úplně jedno, kdo dá ten gól. Důležité je, že to tam po dlouhé době konečně spadlo a že si z horké půdy odvážíme tři body.

Jaké u vás převládaly pocity po tom, co padl gól do domácí sítě v nastaveném čase?

To už vám teď asi ani neřeknu. Nejspíš hlavně štěstí a radost.