Média i fanoušky překvapila především Ronaldova reakce na úvodní gól z 18. minuty. Třicetiletý držitel Zlatého míče naštvaně vyhodil ruku do vzduchu, když jeho akrobatickou ránu odvrátila obrana hostů. Po špatném odkopu sice dorazil míč do sítě Bale, ale Ronaldo místo radosti znovu jen znechuceně zvedl paži.

"Je temperamentní. První gól se zrodil z jeho střely, která byla zastavena na brankové čáře," řekl na tiskové konferenci Ancelotti. "Druhý gól (ze 40. minuty) také vznikl po Cristianově akci, takže byl klíčový pro oba Garethovy zásahy. Neskóroval, ale během zápasu byl velmi živelný," doplnil pětapadesátiletý italský kouč.

Bale, který v poslední době čelil v Realu velké kritice, ukončil sérii devíti utkání bez vstřelené branky. "Byl motivovanější a hladovější. Věřím, že Luka Modrič na něj měl pozitivní vliv. Znají se velmi dobře z Tottenhamu a jeho přítomnost Garethovi svědčí," vysvětlil Ancelotti.

Vítězstvím nad Levante za sebe Real alespoň částečně sejmul tlak. V minulém ligovém kole totiž Madridští prohráli v Bilbau 0:1 a přenechali první místo Barceloně, v úterý pak podlehli doma Schalke 3:4, jen těsně postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů a fanoušci je vypískali. "Celé mužstvo bylo dychtivější a koncentrovanější. Všichni chápali to, co je třeba udělat," ocenil Ancelotti.

V tabulce druhý Real čeká příští víkend možná klíčová bitva o titul na stadionu Barcelony, která po 27 kolech vede o bod. "V neděli bude nutné hrát dobře celých devadesát minut. Bude to jiný zápas. Abychom vyhráli, musíme ze sebe vydat to nejlepší," dodal bývalý kouč AC Milán, Chelsea nebo Paris St. Germain.