„Musíme to brát jako realitu. Já jsem od týmu nečekal nic velkého, protože jsem tušil, co nás tam čeká. Ale hráči si to neuvědomovali. V přípravných utkáních na ně nebyl žádný tlak, takže to odběhali. Ale v mistrovských zápasech musíte podstupovat souboje a já věděl, že s tím budeme mít velký problém," tušil kouč Vlastimil Petržela.

Mrzelo ho, že někteří hráči tíhu ligového utkání neunesli. „Někteří kluci hráli v přípravě dobře, ale teď bylo vidět, že když o něco jde, tak se podělají. Překvapivě našimi nejlepšími hráči byli dva sedmnáctiletí kluci, Granečný na beku a Šašinka v útoku. Ti se prali do konce utkání, vydrželi to úplně v pohodě, kdežto ti zkušenější, od kterých jsem čekal daleko víc, to nezvládli," ulevil si Petržela, který se před sobotním utkáním se Zlínem ocitl bez stoperů.

Kaša nebude hrát kvůli čtyřem žlutým kartám a Honiš má zlomenou zřejmě zánártní kůstku. „To je samozřejmě problém, který budeme muset řešit," nechal se slyšet Petržela, který ještě před startem ligy opakoval, že jednoho stopera musí vedení klubu angažovat.

Jasné je, že zkušený kouč nebude chtít, aby se tým porážkou zbytečně moc deprimoval. „Teď je nechám, aby se s tím sami vyrovnali. Musí poznat, že v lize se hraje jinak než v juniorce, kde vyhráváte zápasy v chůzi," přemýšlel Petržela, který svým svěřencům v tréninku ulevit nehodlá.

„Jedeme stále na sto dvacet až sto padesát procent každý den. Ale jiná cesta není. Řekl jsem, že Baník vrátím příští rok do první ligy, a to dodržím. Z tohoto týmu musí vykrystalizovat to lepší a pak budeme shánět dál, abychom to doplnili. Jsem rád, že už v tom mužstvu je devadesát procent kluků, kteří jsou vychovaní v Ostravě. Už je to Baník, a ne nějaká slátanina, která byla o ničem," dodal Petržela, kterého čeká domácí ligová premiéra na lavičce Baníku v sobotním utkání se Zlínem (14 hodin).