"Víme, co nás čeká. Nesmíme prohrát, abychom měli klid do dalších bojů, a doma to pak proti nim snad zvládneme," řekl Ďuriš novinářům před odletem do Vídně. "Dá se říct, že je to zlomový zápas. Rapid je náš konkurent v boji o postup. Pokud to zvládneme, tak se nám doma proti nim bude hrát snadněji," dodal.

O soupeři si udělal obrázek i z vyprávění spoluhráče ze slovenské reprezentace Jána Novoty, který hájí branku Rapidu. "Na srazu reprezentace jsem se o tomhle zápase hodně bavili. Vím, že tým mají opravdu dobrý, hrají dobře, vždyť jim těsně unikl postup do Ligy mistrů. Hned po ztrátě míče se snaží presovat a hřiště hodně zužují. Musíme to hrát rychle a jednoduše," naznačil Ďuriš možnou cestu.

Věří, že i ve Vídni doplní svoji bilanci devíti branek z posledních devíti zápasů. "Doufám, že zas nějaký gól dám. Hlavní ale je, abychom neprohráli a něco si odsud odvezli," upozornil.

Pomoci by k tomu měla i podpora plzeňských fanoušků, kterých se do Vídně chystají tři tisíce. Ti budou bojovat s 35 tisíci místních příznivců. "Od místních bude super divácká kulisa, ale i od našich plzeňských. Já navíc budu mít velkou enklávu fanoušků ze Slovenska, od kterých jsem měl hrozně moc žádostí o lístky. Takže se budu cítit skoro jako doma," dodal Ďuriš.