Viktoria, která v prvním utkání v Hradci Králové podlehla 1:2, nastoupila bez osmi reprezentantů. Ze základní sestavy se na hřišti objevili jen Řezník, Procházka, Horváth a Kovařík. Do branky se postavil mladý Mandous, Kozáčik zůstal jen na střídačce. Příležitost dostali hráči širšího kádru a juniorky.

Hra se dlouhou dobu odbývala většinou mezi šestnáctkami a bez velkých šancí na obou stranách. Největší brankovou příležitost prvního poločasu měl plzeňský útočník Adamov. Po půlhodině hry zacentroval přesně z levé stany Beránek ke vzdálenější tyči, kde číhal osamocený plzeňský útočník. Hlavičce Adamova z malého vápna však chyběl nejen důraz, ale i přesnost.

Pět minut nato si už ale Adamov věděl rady. Po téměř stejné akci, po centru z levé strany, si zpracoval míč a zblízka překonal Lindra.

V tu chvíli Viktoria srovnala skóre z prvního zápasu a díky brance vstřelené na hřišti soupeře postupovala do čtvrtfinále.

Plzeň byla při chuti a mohla záhy své vedení zvýšit. Horváthův přímý kop sice obrana Východočechů odvrátila, ale odražený míč napálil pohotově do šibenice Zeman. Lindr však reflexivním zákrokem vytěsnil míč na roh.

Osm minut po přestávce předvedla Viktoria parádní akci. Adamov poslal dopředu Zemana a na jeho centr před branku si naběhl Fillo. Střela plzeňského záložníka ale nebylo dostatečně důrazná.

Vzápětí Fillo vybojoval míč před vlastní šestnáctkou, po šedesátimetrovém sprintu předvedl v šestnáctce Hradce kličkovanou, aby o balon na jejím konci přišel.

Hradec se snažil o vyrovnání, tlačil se dopředu, ale Plzeň využívala každou příležitost k rychlému protiútoku. Další branka už ale v Doosan Areně nepadla, a tak postupu Viktorie do čtvrtfinále tleskalo v mrazivém počasí téměř pět tisíc diváků.

Odveta 4. kola fotbalového Poháru České pošty:

Plzeň - Hradec Králové 1:0 (1:0)
Branka: 35. Adamov. Rozhodčí: Ochotnický - Mencl, Kříž. ŽK: Plašil, Poděbradský, Hadaščok (všichni Hradec). Diváci: 4782. První zápas 1:2, postoupila Plzeň.

Plzeň: Mandous - Řezník, Hejda, Procházka, Beránek - Kyndl (90.+2 Chocholoušek), Horváth - Fillo, Kovařík, Zeman (81. Kůžel) - Adamov (90.+1 Růžička). Trenér: Vrba.
Hradec Králové: Lindr - Plašil, Jánošík, Fukal, Poděbradský - Štěpán (65. Voltr), Strnad (76. Hochmeister), Schwarz, Zelený - Klapka (63. Harba) - Hadaščok. Trenér: Plíšek.